skip to Main Content
Točka HK SŽ Olimpije v obračunu z EC Bregenzerwald

Ljubljana, 8. 10. 2017 – Serijo zmag ljubljanskih hokejistov je včeraj prekinila ekipa iz Bregenzerwalda, ki je končni rezultat postavila v podaljšku. HK SŽ Olimpija je tako izgubila vodilno mesto v AHL, ki ga je zasedla po sredini zmagi nad KAC II.

Edini zadetek za domače je v četrti minuti dosegel Kristijan Čepon, ko so imeli Ljubljančani na ledu igralca več. V nadaljevanju igre zmaji niso izkoristili nekaj lepih priložnosti niti ob  številčni premoči. Gostje so izenačili v 15. minuti z golom Kauppile.

Druga in tretja tretjina ob izenačeni igri nista ponudili zadetkov in o končnem zmagovalcu je odločal podaljšek. Tu pa so bili gostje boljši in postavili končni rezultat 1:2 v 62. minuti z golom Wolfa.

»Prikazali smo dobro igro z veliko priložnostmi, ki jih nismo izkoristili. Mislim, da smo bili boljši nasprotnik, a pride taka tekma, ko se pač stvari ne izidejo. Veseli me, da po 60. minutah še vedno nismo poraženi. Tekma je za nami, gledamo naprej, saj se je liga komaj dobro začela. Vse je tako, kot mora biti. Mi delamo dobro in gremo naprej. Pri podaljških je pač tako, da je veliko odvisno od dneva in danes so bili pač tekmeci srečnejši«, je po tekmi povedal Andrej Hebar. In dodal, da verjame v ekipo, ki dela trdo tako na ledu kot na suhem. In to je tisto, kar se obrestuje. Alpsko ligo vidi kot zelo zanimivo in dinamično. Kot pravi, so se z ekipo odlično ujeli, so odlična kombinacija mladih in bolj izkušenih igralcev.

Andrej Brodnik je obračun z Bregenzerwaldom ocenil kot tekmo z največ drsanja doslej in bil kljub porazu zadovoljen s prikazano igro svojih varovancev in izpostavil hitro igro, veliko akcije in igro na telo. Dodal je še, da smo lahko ponosni na našo ekipo, v kateri so izključno slovenski hokejisti. »Pokazali smo, da smo lahko konkurenčni tudi brez tujcev v ekipi. Igralci dobivajo izkušnje in upam, da bodo še naprej tako rastli«.

Zmaje v ponedeljek, 9. oktobra., čaka tekma državnega prvenstva v Mariboru in v sredo, 11. oktobra., gostovanje v Brunecku pri HC Pustertal.

V soboto, 14. oktobra, pa bo na Jesenicah prvi slovenski obračun v AHL.

 

Zapisala: Polona Prešeren

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v AHL tekmovanju lahko skozi sezono spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top