skip to Main Content
Težko gostovanje v Celovcu za dečke, a ti tudi po tej tekmi ostajajo neporaženi

Nedelja je prinesla nov krog v tekmovanju dečkov.

Igralci Olimpije so se odpravili v Celovec. V letošnji sezoni selekcije KAC nastopajo skupaj s slovenskimi klubi v IHL tekmovanju v vseh kategorijah (razen pri mladincih) in v vseh kategorijah se predstavljajo z zelo močno ekipo. Ljubljančani so sicer v dosedanjih 5 tekmah 5-krat zmagali. Vse zmage so bile dokaj zanesljive, a tokrat jih je čakal KAC, ki je v letošnji sezoni že prikazal nekaj dobrih iger.

Ekipo trenerja Igorja Beribaka je čakala težka tekma. Ljubljančani so morali že v prvih minutah braniti igro z igralcem manj na ledu, a tu zadetkov še ni bilo. Po uvodnih minutah se je vzpostavilo ravnotežje med ekipama. Nekaj boljši so bili igralci Olimpije, ki so v prvem delu igre sprožili nekaj več strelov na nasprotnikov vrata (11 proti 9 v 1. tretjini v korist Olimpije). V 16. minuti so celo dobili priložnost v igri z igralcem več, a ta priložnost se ni odvila tako kot so upali mladi Zmaji. Že po nekaj sekundah igre z igralcem manj so namreč domači prišli do ploščka in v hitrem napadu zadeli za 1:0. Do konca tretjine so sicer imeli gostje sicer še enkrat priložnost z igralcem več na ledu, a tudi te priložnosti niso izkoristili in tretjina se je končala z vodstvom domačih 1:0.

Na koncu prve tretjine je prišlo do nekaj prerivanja, zaradi česar so igralci Olimpije tretjino pričeli v igri z igralcem manj. To so domači igralci izkoristili in proti koncu 22. minute je bil rezultat že 2:0 za domače. Na srečo pa že dokaj visoko vodstvo ni zmedlo igralce Olimpije in ti so z napadalno igro nadaljevali še naprej. V 25. minuti je prišel na vrsto tudi prvi zadetek za Ljubljančane. In ta prvi zadetek je pomenil pričetek prave male goliade v Celovcu. V 25. minuti so torej Ljubljančani znižali na 2:1. A v začetku 27.minute so Celovčani zopet vodili z dvema zadetkoma prednosti 3:1. Še v isti minuti so Zmaji že znižali na 3:2, a nato so v 29.minuti igralci KACa ponovno zadeli in rezultat je bil 4:2. Le nekaj sekund kasneje je sledil nov zadetek na strani Olimpije. Rezultat je bil znižan na 4:3. V tem času so bili domači igralci na ledu dokaj nervozni in sledilo je kar nekaj izključitev na njihovi strani. A Ljubljanski igralci so ta nov zadetek izkoristili šele v 36.minuti, ko so rezultat, prvič po začetnem vodstvu domačih, izenačili. Izenačujoč zadetek na 4:4 je bil že 7 zadetek v 2. tretjini, ni bil pa tudi zadnji zadetek v tem delu igre. Čisto v zadnjih sekundah 2. tretjine so igralci Olimpija namreč dosegli še en zadetek. V 40.minuti so Zmaji tako prvič na tekmi povedli in 5:4 je bil nato tudi končni rezultat druge tretjine.

Če so domači igralci z borbeno in na trenutke tudi grobo igro v prvih dveh tretjinah še vzdrževali ravnotežje z igralci Olimpije, pa temu ni bilo več tako v zadnji tretjini. Povišanje vodstva na 6:4 je sledilo že po nekaj sekundah igre. Tekma pa se je nato dokončno prelomila v 45.minuti ko smo videli dva zadetka Olimpije. Vodstvo je bilo povišano na 8:4 in očitno je bilo, da bo zmaga na koncu vseeno odpotovala v Ljubljano. Domači igralci so sicer nadaljevali z grobo igro (samo v zadnji tretjini so si prislužili 6 2-minutnih kazni, v celotni tekmi pa kar 12 takšnih kazni), a to jim preobrata ni prineslo. Igralci Olimpije se niso uspeli zmesti in do konca tekme so še dvakrat zadeli za končnih 10:4.

Po tekmi je bil zadovoljen tudi glavni trener Igor Beribak: “Čestitke fantom. Ponosen sem na njih. Dobro so igrali in ko so domači igralci prikazali bolj trdo igro so dobro odreagirali in na koncu zasluženo zmagali.“.

 Olimpija tako ostaja neporažena tudo po šestih tekmah in je seveda prva na lestvici. Na preostalih tekmah je Bled premagal Jesenice z 9:5, po tem ko je že v prvi tretjini povedel s 5:0. Triglav pa je premagal Celje z 8:5. V derbiju zadnjih dveh uvršečnih ekip pa je Slavija s 7:4 premagala Maribor.

Zmaji tekmovanje nadaljujejo v nedeljo 21. oktobra, ko doma gostijo ekipo Slavije.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top