skip to Main Content
Težka, a dobrodošla zmaga za mladince

Torek 20.februarja je prinesel novo tekmo selekcije mladincev U-18.

Mladinci pričnejo s končnico državnega prvenstva že v nedeljo 4.marca in ker se je Olimpiji nabralo kar nekaj neodigranih tekem, si te v zadnjih dneh kar sledijo ena za drugo.

Po nedeljski tekmi je tokrat v Tivoli prispela ekipa z Bleda.

Tekma je bila, podobno kot pred dnevi z ekipo Maribora, dokaj težka.  Pričetek tekme je minil z veliko prekinitvami in brez pravih priložnosti. Prva prava priložnost se je v protinapadu ponudila Marcelu Lavriši šele na koncu 3.minute. Zadetka ni bilo. Sledil je nevaren strel Žige Ravnikarja z modre črte, v 5.minuti pa je dober strel z desne strani sprožil še Mark Sojer.

Te priložnosti pa niso pomenile pričetek prevlade Zmajev na ledu, saj so borbeni gostje v nadaljevanju prišli do nekaj nevarnih priložnosti in okoli 10.minute se je pobuda Ljubljančanov malce zaustavila. Občasne priložnosti na obeh straneh so si še sledile. Še najlepšo sta imela Mark Sojer in Gregor Žeželj, ki sta lepo zadrsala v protinapad, a je bil gostujoči vratar na mestu.

Čisto na koncu prve tretjine je sledila še izključitev na strani gostov (zaradi napačne menjave) in drugo tretjino so Zmaji pričeli v igri z igralcem več. Domači igralci so sicer pritiskali na vrata gostov, a izključitev je minila brez pravih strelov in nevarnosti za gostujočega vratarja..

Sledilo je nekaj lepih priložnosti za goste, nato pa je v 26.minuti novo pravo priložnost imel Blaž Stipanič, ki v protinapadu ni dobro izkoristil lepo podajo Urha Iliča. Sledilo je še nekaj nevarnih napadov gostov, nato pa se je mreža gostujočega vratarja vendarle zatresla. V 28.minuti se je Blaž Stipanič dobro boril ob ogradi ob strani za gostjočimi vrati. Na pomoč je prišel Urh Ilič, ki je prejel plošček ob Blaža. Urh je zadrsal za vrata, kjer ga je poizkušal zaustaviti gostujoči branilec. A pri tem je samega pred vrati pustil Marcela Lavrišo. Urh mu je lepo podal pred vrata in vratar je bil ob strelu iz bližine nemočen.

Rezultat 1:0 pa je bil zelo kratkotrajen. Ljubljančani so si priborili plošček že v sodniškem metu in takoj ponovno krenili v napad. Blaž Stipanič je plošček podal do Urha Iliča, ki je zadrsal na desno v višini bulija. Gostujoči branilci so na Urha kar malce pozabili, tako da je lahko Urh nemoteno zadrsal proti gostujočim vratom in v manj kot pol minute po prvem zadetku, je neubranljivo zadel še enkrat.

Z rezultatom 2:0 so Zmaji zadihali bistveno lažje in igra se je posledično po dveh hitrih zadetkih kar malce umirila. Nekaj priložnosti sta nato prinesli izključitvi na obeh straneh, a novih zadetkov ni bilo. Malce več priložnosti smo videli proti koncu tretjine. Val Usnik je poizkuse gostov lepo ubranil. Na strani Zmajev pa je bil nevaren Žiga Keber, čisto v zadnji minuti pa smo videli ob podaji Urha Iliča še priložnost Marcela Lavriše, pa tudi Mark Sojer se je sam prebil pred gostujoča vrata, a so bili branilci gostov dovolj zbrani, da pravega strela na vrata ni mogel sprožiti. Druga tretjina se je tako končala z rezultatom 2:0.

Zadnja tretjina se je nato pričela s silovitim prodorom Urha Iliča, kjer gostujočim branilcem ni preostalo drugega, kot da ga zaustavijo s prekrškom. To pa se je izkazalo za dober prekršek, saj v naslednjih dveh minutah, več kot nevarnega strela Blaža Stipaniča z modre črte nismo videli. Sledila je relativno mirna igra v nadaljevanju, z nekaj nevarnimi situacijami pred obema vratarjema, a brez izrazitih strelov. Še najbolj nevaren strel je sprožil Urh Ilič, a je plošček zletek preko vrat.

Tekma se je počasi približevala koncu. Točno dve minuti pred koncem srečanja je bil nato, zaradi spotikanja, izključen Blaž Stipanič. Gostje so začutili svojo zadnjo priložnost in so pritisnili na Ljubljanska vrata. Nekaj časa so se igralci Olimpije dobro branili, Val Usnik je ubranil nekaj nevarnih strelov, nato pa je tik pred koncem 59.minute Blejčanom vendarle uspelo in izid so znižali na 2:1. Do konca je semafor kazal še minuto in 3 sekunde igre.

Sicer je v nadaljevanju, takoj po sodniškem metu, plošček prevzel Mark Sojer in zadrsal v nevaren protinapad, a zadetka ni bilo. Tako da so do konca tekme sledili napadi gostujočih igralcev. Pol minute pred koncem so ob prekinitvi gostje iz vrat ptegnili tudi še svojega vratarja. A Val Usnik in obramba Olimpije so vse strele uspeli zadržati in tekma se je končala z zmago Olimpije 2:1.

Na prvenstveni lestici se kaže, da je vrstni red na vrhu po rednem delu že skoraj določen. Prvo mesto zaseda ekipa Jesenic, drugo mesto zaseda ekipa Triglava, tretje pa ekipa Olimpije. Vse ekipe loči 6 tok (Jesenice 59, Triglav 53, Olimpija 47), do konca rednega dela pa morajo še vse ekipe odigrati po tri tekme. Olimpija se v nadaljevanju še pomeri z ekipo Triglava, vendar ima ekipa Triglava nato na sporedu še tekmo z Mariborom in Bledom, tako da je morebitna borba Olimpije za 2. mesto odvisna od razpleta teh tekem. Olimpija pa ima, polež že omenjene tekme s Triglavom, na sporedu še tekmo s Slavijo, usoda tekme s Crveno Zvezdo pa še ni določena. Na drugi strani lahko teoretično Olimpijo na 3.mestu ujame še četrto uvrščena ekipa Slavije, vendar ta za Olimpijo zaostaja 6 točk. Poleg, že omenjenega medsebojnega dvoboja, jo čaka še tekma z vodilno ekipo Jesenic.

Glede razpleta rednega dela bo tako že marsikaj jasno v nedeljo.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki mobilnih telefonov lahko uporabljajo to povezavo).

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top