skip to Main Content
Tekma v Mariboru je bila za Mladince težja od pričakovanj

Nedelja 1.10 je prinesla 5.krog državnega prvenstva Mladinskih selekcij (U-18).

Zmaji so se odpravili v Maribor. Ekipa Maribora je pred 5.krogom z zgolj eno točko na dnu prvenstvene lestvice, Ljubljančani pa na 2.mestu sledijo vodilni ekipi Jesenic.

A vseeno so varovanci trenerja Ildarja Rahmatullina resno in zazveto stopili v tekmo.

In prav je bilo tako, saj je bila tekma zelo izenačena. Prvi so sicer v začetku 12. minute povedli gostje. Tihon Gavrilov in Urh Ilič sta podala, Marcel Lavriša pa je zadel za vodstvo z 1:0. Zmaji so imeli nato v 15.minuti priložnost, da vodstvo še povišajo, saj je bi izključen domači igralec. Priložnosti niso izkoristili, kar se jim je maščevalo proti koncu tretjine, ko so domači igralci izid izenačili in postavili končni izid prve tretjine 1:1.

Avtor: FB Profil HDK Maribor

V drugi tretjini je bila najprej razburljivo v 27.minuti. Domači igralec je bil izključen, hkrati pa si je zaradi prerivanja hkrati disciplinsko kazen prislužil še njegov soigralec. Zmaji so nervozo domačih znali izkoristiti in v 28.minuti je za novo vodstvo zelenih zadel Žiga Mehle. 3.minute kasneje so gostje zopet imeli v igri igralca več, a tokrat jim vodstva ni uspelo povišati. To se jim je skoraj maščevalo v 34.minuti. Takrat je moral zaradi napačne menjave na klop eden izmed Ljubljanskih igralcev, približno 20 sekund pred iztekom kazni, pa je zaradi prekrška moral na klop še Urban Pipan. Nekaj sekund so torej domači imeli na ledu dva igralca več, nato pa še dve minuti enega igralca več. Obramba Zmajev je vzdržala pritiske in proti koncu tretjine so Ljubljančani po novi izključitvi na domači strani ponovno krenili v napad. Spremembe rezultata ni bilo, je pa 53 sekund kazni za domače igralce preostalo za začetek zadnje tretjine.

Prednosti igralca več gostje v začetku zadnje tretjine sicer niso izkoristili, so pa postopoma prevzeli vajeti igre v svoje palice. V 46.minuti je po podaji Tihona Gavrilova in Ravil Galeeva za 3:0 zadel Luka Šinkovec, minuto in pol kasneje pa je po podaji Marcela Lavriše na 4:0 povišal Tihon Gavrilov. Ko je bil nato v 50.minuti izključen nov domači igralec, je že kazalo, da je tekma odločena, a domači so se z borbeno igro vrnili in zadeli v igri z igralcem manj. Semafor je tako kazal 4:2 za Zmaje in še nekaj več kot 9 minut do konca srečanja.

Stvari so se dodatno zapletle v 54.minuti, ko so domači ponovno zadeli in znižali rezultat na 4:3. Domači so začutili svojo priložnost in na polno pritisnili na Ljubljanske vrata. Obramba Olimpije je dolgo zdržala, Konec 58.minute je Mariborska klop vpoklicala še vratarja in domači so napadli z igralcem več. To se jim je obrestovalo, saj so morali gostje napraviti prekršek in po izključitvi Tihona Gavrilova so imeli domači že dva igralca več na ledu. Do konca je bilo še polna minuta in 57 sekund. Igralci Olimpije so se dobro branili, a vse do zadnjih sekund. 11 sekund pred koncem tekme so domači uspeli izenačiti in sledila je igra v podaljšku.

V podaljšku pa so se Zmaji pobrali. V 64.minuti je bil izključen domači igralec in gostje so dobili priložnost v igri z igralcem več. Tako kot so domači napadalci 11 sekund pred koncem rednega dela izenačili, so nato igralci Olimpija 11 sekund pred koncem podaljška tekmo odločili v svojo korist (podaja Urh Ilič in Blaž Stipanič, strelec Marcel Lavriša).

Avtor: FB Profil HDK Maribor

Trener Zmajev Ildar Rahmatullin je po tekmi dejal: “Glede na prednosti, ki smo jih imeli, ter glede na rezultat v zadnji četrtini bi tekmo morali pripeljati do konca s polnim izkupičkom, a naši igralci so naredili nekaj napak, ki so jih domači izkoristili.

Na preostalih tekmah je v derbiju med Jesenicami in Bledom na Bledu zmaga pripadala Jeseničanom (5:1), čeprav so Blejčani po prvi tretjini še vodili z 1:0. Triglav je doma zanesljivo z 10:3 premagal ekipo iz Zagreba, tekma med Slavijo in Beograjčani pa je bila prestavljena.

Na vrhu lestvice po današnjem krogu sicer ni sprememb, so pa vodilne Jesenice drugo uvrščeni Olimpiji sedaj pobegnile že na 4 točke razlike, hkrati pa so se na tretje mesto, zgolj s točko zaostanka za Olimpijo prebili Kranjčani. Prvenstvo bo tako še zelo zanimivo.

6.krog je na sporedu v nedeljo 8.10, ko v Tivoli prihaja ekipo Triglava.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top