skip to Main Content
Tekma kadetov je bila zaradi težav z ogrado prekinjena v 42. minuti

V soboto 16. februarja je bila na sporedu nova državnega prvenstva za kadete. V Tivoli je pripotovala ekipa EC KAC.

Ekipa KAC v tej sezoni, vsaj zaenkrat velja za malce boljše ekipo od naših zmajev. Ekipi sta se dvakrat že srečali in dvakrat so bili uspešnejši avstrijski hokejisti. V začetku sezone so v Tivoliju zmagali s 6:0, malce kasneje pa še v Celovcu 6:3. Tudi na prvenstveni lestvici je slika podobna. KAC je po rednem delu vodilna ekipa, Olimpija pa je trenutno na 4. mestu.

Ekipi sta si že pred to tekmo zagotovili obstoj na navedenih mestih, tako da je bila tekma bolj prestižnega pomena in bolj priprava na končnico. Če bosta namreč ekipi v četrtfinalu uspešni, se bosta ravno ti dve ekipi nato pomerili še v polfinalu.

Tekma je bila zato še dodatno zanimiva, je pa tekma na koncu doživela nenavaden razplet.

Tekma se je pričela s hitro igro, kjer smo videli zelo malo prekinitev. V začetku 4. minite je Nik Sečen sprožil prvi strel proti nasprotnikovim vratom. Strel je bil sicer neugotoden, a ne dovolj nevaren, da bi plošček končal v mreži. Napad se je nadaljeval tudi po obrajnenem strelu. Naši napadalci so prišli do odbitkov in sprožili nekaj strelov, a rezultat je v tej točki ostal nespremenjen. A temu ni bilo več tako po sodniškem metu, ki je sledil tem priložnostim. Naši igralci so si priborili plošček. Ob ogradi je za vrati zadrsal Gašper Šubic. Plošček je podal pred vrata do Alexa Kepica. Njegov strel je vratar še ubranil, a je plošček nato prišel do Marka Severja, ki je neubranljivo zadel za prvo vodstvo zmajev.

Po tem zadetku se je tekma še dodatno razživela. V takšni igri so bili gostje bolj nevarni. Videli smo nekaj lepih priložnosti. a rezultat je vse do 11. minute ostal nespremenjen. Takrat so gostje ponovno krenili v napad. Naši so jih dobro zaprli, tako da je bil pot do vrat zaprta. A plošček je prišel do modre črte, od tam pa je gostujoči napadalec sprožil strel. Strel ni bil močan, bil pa je zelo natančen. Naš vratar je bil pokrit in plošček je končal v mreži za izenačenje na 1:1.

Igra se je po izenačujočem zadetku malce umirila. Priložnosti je bilo manj. Igra se je nato ponovno razživela šele proti koncu tretjine, ko smo videli nove priložnosti in tudi nove zadetke. Prvi je padel v 19. minuti. Gostje so pritiskali na naša vrata. Sproženih je bilo nekaj strelov, vse dokler ni iz ene izmed situacij pred vrati naša obramba le klonila in gostje so povedli z 2:1. A to še ni bil konec akcij v prvi tretjini. V zadnji minuti je prišlo še do izključitve na naši strani. Gostje so pritisnili, a nato je nekaj sekund pred koncem Nik Pratnekar Hatič ukradel plošček gostom, ga podal Marku Severju, ki je hitro zadrsal v proti napad. Mark je bil še dovolj hiter, da je pred vratarja prišel še pred piskom sirene in dovolj spreten, da je vratarja nato tudi ukanil. Izid je bil tako v zadnjih sekundah prve tretjine izenačen na 2:2.

Drugo tretjino so naši igralci odprli v igri z igralcem manj. Izključeni hokejist iz konca prve tretjine je moral svojo kazen odsedeti še v drugi tretjini. Gostje so seveda pritisnili, a naši so se ubranili in tekma se je z odprto in hitro igro nadaljevala naprej. Nekaj časa sta se ekipi izmenjavali v priložnostih. Nato pa je prišla 27. minuta. V napad je krenil Tay Petronijevič Lepša. Prva kombinacija z Martinom Vahnom ni bila uspešna in plošček je končal za vrati. Tay je ponovno poizkušal s podajo pred vrata. Tam se je dobro znašel Karlo Marinkovič, a je njegov strel gostujoči vratar ubranil. A odbitek je prišel do Martina, ki je še vedno čakal pred vrati, Martin je plošček potisnil v gol in zmaji so povedli s 3:2.

A to vodstvo ni trajalo dolgo. Že v naslednji minuti so gostje iz obrambne tretjine krenili v napad. Sledila je dolga in natančna podaja do njihovega napadalca, ki je hitro pridrsal pred vrata in podan plošček neubraniljivo potisnil v našo mrežo. V 28. minuti je bil izid ponovno izenačen na 3:3. V naslednjih minutah sta si ekipi nato izmenjali nekaj lepih priložnosti, a še najbolj nevarno je bilo ob koncu tretjine. Takrat so naši igralci dobili priložnost v igri z igralcem več. Sprožili so nekaj nevarnih strelov. Zadetka ni bilo, ta pa bi skorajda prišel na vrsto takoj za tem, ko se je izključeni igralcev gostov vrnil na igrišče. Dobil je podajo in zadrsal proti našemu vratarju. A na srečo do spremembe rezultata tu ni prišlo. Rezultat 3:3 je obveljal do konca tretjine.

Tudi tretja trejina se je pričela z odprto igro. V takšni igri pa smo hitro videli nov zadetek. Že v začetku druge minute zadnjega dela so nov hitri protinapad uprizorili gostje. Plošček je iz obrambne tretjine hitro pripotoval pred našega vratarja in v 42. minuti je bil KAC zopet v vodstvu s 4.3

A tu so se zadeve zapletle. Na gostujoči klopi je prišlo do tehničnih težav z vrati. Ta se niso več pravilno zapirala in so bila za igralce na ledeni ploskvi potencialno nevarna. Tekma je bila prekinjena. Ko je postalo jasno, da je okvara obsežnejša in da bodo vzrževalci za popravilo potrebovali bistveno več časa, je sodnik označil konec srečanja.

Povzetke s tekme si ogledate tudi na spodnjem prispevku

Tekma bo bržkone tudi uradno registrirana s tem rezultatom, saj verjetno časa in možnosti za kaj drugega ekipi tik pred pričetkom končnice niti nimata. Na preostalih tekmah je Slavija premagala Triglav s 7:1, Jesenice pa so bile po podaljšku boljše od Bleda s 5:4. Tudi to srečanje je nekako veljalo kot predpriprava za obračun teh dveh ekip v polfinalu končnice (če bodo seveda tja ekipi tudi prišli).

Naše zmaje pred končnico čaka še zaključna tekma rednega dela. V soboto se odpravljajo v Kranj. Omenimo še novico, da je ekipa Crvene zvezde dokončno odstopila iz tekmovanja. Dosedanji rezultati te ekipe se v končni razvrstitvi ne upoštevajo. Sicer pa je glede razporeda po rednem delu več ali manj že vse odločeno. Vodilna 4 moštva so torej KAC, Jesenice, Bled in Olimpija. Nasprotnik Olimpije v četrtifinalu končnice bo bržkone Slavija, vendar to še ni čisto določeno. Slavija ima trenutno 2 točki več kot 6. uvrsčena ekipa Maribor. Slavijo do konca čaka še tekma z Jesenicami, Maribor pa do konca čakata še dve tekmi z Bledom.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podronosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top