skip to Main Content
Ta vikend so na led stopili le igralci ekipe Beli, ki so ponovno odigrali izenačeno srečanje

Sobota 2. februarja je prinesla nov krog v tekmovanju selekcij mlajših dečkov (u-12). Tokrat je na led stopila le ena naša ekipa. Ekipa Beli se je odpravila v Zagreb k ekipi KHL Zagreb.

Razpored na lestvici je na prvi pogled narekoval zanimivo tekmo. Ekipi sta po točkah dokaj izenačeni in zmaji so imeli pred tekmo na 6. mestu le 3 točke prednosti pred Zagrebčani. A spomnimo, da je v prestopnem roku pred tedni prišlo do prerazporeditve igralcev med našima ekipama Zeleni in Beli, tako da sta ekipi drugačni kot v prvem delu prvenstva.

A kljub temu, da je “naloga” Belih v zaključku prvenstva predvsem nabirati izkušnje, so pokazali, da se lahko enakovredno kosajo s svojimi nasprotniki. Vse 4 tekme v “novi” postavi so bile zelo izenačene. Dve so izgubili z razliko enega zadetka, eno so izgubili šele po podaljšku, ena tekma pa se je končala z dvema goloma razlike za nasprotnika (pa še tu so nasprotniki ta “dodatni” gol zadeli na koncu v prazno mrežo).

In podobno izenačena tekma se je odvila tudi danes. Obe ekipi sta tekmo pričeli odprto in napadalno. Nekaj več nevarnih priložnosti za zadetek so imeli sicer domači, a tudi nekatere naše priložnosti niso bile slabe.  Pobudo domačih so naši igralci tekom prve tretjine uspešno ublažili in proti koncu se je pobuda počasi prenesla na našo stran. Tu pa je padel tudi prvi zadetek in z vodstvom 1:0 za Olimpijo sta ekipi odšli na prvi odmor.

Domači igralci so tudi drugo tretjino pričeli z napadlno igro in že v uvodnih minutah nadaljevanja je bil izid poravnan na 1:1. Sledila je podobna igra kot v prvi tretjini – odprta in izenačena s priložnostmi na obeh straneh.

Če so igralci Olimpije v prvih dveh tretjina še držali korak s favoriziranimi domačini, pa so v zadnji tretjini pobudo v svoje roke ponovno prevzeli domači. Rezultat tega je bil nov zadetek v mreži Ljubljančanov in z vodstvom 2:1 so se domači spogledovali z novo zmago. Na prejšnjih tekmah se je že večkrat dogajalo, da so naši igralci v prvem delu igrali izenačeno oz. so celo vodili, proti koncu pa je nasprotnik prišel v vodstvo. A tokrat je bilo malce drugače. Igralci Olimpije so kljub vodstvu domače ekipe nadaljevali z borbeno igro. V obrambi so uspešno zaustavljali domače napadalce, v napadu pa občasno grozili z novim zadetkom. In približno 4 minute je ta zadetek tudi prišel. Igralci Olimpije so zadeli in rezultat je bil izenačen 2:2. Zadetek je morebiti domače igralce kar malce presenetil, saj so morali ponovno napasti z vsemi silami, da bi rezultat še pred koncem tekme spreobrnili. A borbenost naših mladih igralcev je bila dovolj visoka, da jim tega ni uspelo. Tekma se je tako v rednem delu končala z izenačenim rezultatom 2:2. V podaljšku pa je našim igralcem dokončno pošla sapa in domači so dokaj hitro zadeli in si zagotovili vsaj dve točki.

Z osvojeno točko ekipa Beli ostaja na 6. mestu, a ekipa KHL Zagreb zaostaja samo še dve točki. Obe ekipi do konca čakajo še 3 tekme. Naši igralci igrajo z ekipama Triglav, Jesenice in Celje. Zagrebčani pa z Mladostjo, Celjani in Blejčani (HKMK Bled). Na videz imajo torej Zagrebčani malenkostno lažji razpored do konca rednega dela, a naši igralci se v naprej ne bodo predali.

Ekipa Zeleni, ki bo svojo “današnjo” tekmo na željo gostov odigrala v torek, pa se nahaja na 3.mestu. Če ne upoštevamo kakšnih večjih presenečenj, bo ekipa na tem mestu do konca rednega dela tudi ostala.

Zanimivo je tudi v boju za 8. mesto, ki še prinaša uvrstitev v končnico. Na tem mestu se je z današnjo zmago (7:0) nad Mariborom utrdila ekipa Slavije. Pred zasledovalci HK MK Bled ima ekipa Slavije že 4 točk prednosti (a eno odigrano tekmo več). Ekipa Celja na 10. mestu pa verjetno zaostaja že preveč za preboj na 8. mesto, čeprav teorerične možnosti še obstajajo.

Pri ostalih rezultatih današnjega dneva je KAC z 9:1 premagal HDD Bled, Triglav s 16:1 Mladost. Pred dnevi pa sta bili odigrani še dve tekmi. HDD Bled je s 6:4 premagal Triglav, KHL Mladost pa je s 5:4 ugnala Medveščak.

Za ekipo Zeleni je torej naslednja tekma v torek, ko v Tivoli prihaja ekipa Jesenic. Sicer pa obe ekipi novo srečanje odigrata naslednjo soboto 9. februarja. Ekipa Beli se odpravlja na Jesenice, ekipa Zeleni pa doma (v Zalogu) gosti ekipo KAC.

 

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top