skip to Main Content
Ta vikend so bili aktivni le mlajši dečki ekipe B in to zelo uspešno

Sobota 1. december je prinesla nov krog v državnem prvenstvu mlajših dečkov (U-12).

Ekipa A je imela tokrat prost dan, ekipa B pa je doma gostila Celje.

Celjani so v začetku sezone prikazali nekaj dobrih iger in so veljali za eno izmed ekip, ki bi se morala uvrstiti v letošnjo končnico (tja se uvrsti prvih 8 moštev). Nato pa so rezultatsko padli in  zadnjem času rezultati niso več tako dobri. Zmaji so bili zato vsaj na papirju favoriti v tekmi, a to so morali seveda dokazati še na ledu.

In res pot do uspeha ni bila zelo lahka. V prvi tretjini so sicer Zmaji prevladovali (razmerje v strelih 13:4 v njihovo korist), a vse do 13. minute je semafor še vedno kazal začetnih 0:0. Šele proti koncu 13. minute so naši Zmaji zadeli. Led je bil prebit in Olimpija je vodila z 1:0. Izgledalo je, da je zadetek kar malce potrl in zmedel borbene goste, saj je sodnik kmalu po zadetku na klop za kaznovane poslal njihovega igralca. A tu se zadeva ni obrnila v prid domače ekipe. Po približno pol minute igre z igralcem manj so gostje prišli do priložnosti in sledil je zadetek za izenačenje. Zadetek v igri z igralcem več na ledu seveda ni bil tisto, kar so si Zmaji želeli, vendar se je igra 5-na-4 nadaljevala. Igralci Olimpije so ostali zbrani in prednost so izkoristili. Proti koncu kazni so uspeli zadeti in Olimpija je ponovno prešla v vodstvo z 2:1. Če domači vodstva med kaznijo niso povišali, se je pa to zgodilo kmalu potem ko sta bili ekipi v polnih postavah. Še pred koncem tretjine so igralci Olimpije ponovno zadeli in vodstvo domačih je znašalo že 3:1. To je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

V drugi tretjini je bila igra bistveno bolj izenačena. Razmerje v strelih na gol je bilo 11:11, kar se je odrazilo tudi na skupnem rezultatu. Gostje so zadeli že v prvem napadu druge tretjine in že takoj je bil rezultat znižan na 3:2. Igra se je razživela in gledali smo zanimivo tekmo. Pri tem pa so bili vseeno uspešnejši in boljši domači igralci. Zmaji niso dopustili, da pride do presenečenja in preobrata. V 26. minuti so domači igralci povišali vodstvo na 4:2, v 29. minuti pa je vodstvo znašalo že 5:2. A borbeni gostje se tu še niso predali. Še pred koncem tretjine so ponovno zadeli in z rezultatom 5:3 se je tretjina nato tudi končala.

A gostom je tu počasi že pričelo zmanjkovati moči in preobrat ni bil več možen. V zadjni tretjini so tako domači igralci ponovno prevzeli pobudo. Tekmo so dokončno odločili že v prvih minutah. Sledila sta dva zadetka in čeprav je bilo do konca še velik del zadnje tretjine, je bilo jasno, da je pri 7:3 tekma odločena. Zmaji so nato tekmo mirno pripeljali do konca. Do konca tekme se rezultat ni več spreminjal in 7:3 je bil tako tudi končen rezultat.

Na preostalih srečanjih je Triglav s 7:0 premagal Medveščak, Jeseničani so bili s 15:1 boljši od Maribora, KAC je z 8:3 slavil nad Slavijo, HDD Bled pa je z 9:4 premagal mestnega rivala HK MK Bled.

Obe ekipi Olimpije se še vedno držita na 4. in 5. mestu. Ekipa A na 4. mestu lovi ekipi pred seboj (Triglav in Jesenice), ekipa B na 5. mestu, pa poizkuša čim bolj uiti ekipama, ki jo zasledujeta (HDD Bled in KHL Zagreb).

Tekmovanje se za obe ekipi nadaljuje v soboto. Ekipa A odhaja v Zagreb k ekipi KHL Zagreb, ekipa B pa doma gosti ekipo HKMK Bled.

 

Seznam nastopajočih igralcev ekipe A si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top