skip to Main Content
Statistike rednega dela sezone

Izjemnih 121 golov razlike so si v rednem delu priigrali naši fantje v rednem delu Alpske hokejske lige, vratar Paavo Hölsa pa je najboljši vratar v ligi.

Kar šestkrat je finski vratar v dresu Olimpije Paavo Hölsä zaklenil vrata v tej sezoni, ki je s 94,4-odstotno obrambo prvi vratar AHL. Prejel je le 27 golov v 479 strelih nasprotnih ekip. Po drugi strani pa so naši igralci proti nasprotnikovim vratom streljali 1293-krat v 30 odigranih tekmah prvega dela AHL, njihov izkupiček pa je bil 10,6-odstoten. V rednem delu sezone so si zmaji priborili izjemnih 121 golov razlike. Po 60 minutah so zmagali 24-krat, štirikrat izgubili po podaljških ali izvajanju kazenskih strelov. Kot vodilna ekipa so zbrali 83 točk, kar je devet več od drugo uvrščenega moštva.

V igri z igralcem več so bili uspešni v petini primerov, z igralcem manj na ledu pa so se ubranili v 87,88 odstotkih. Ob tem so šest golov dosegli z igralcem manj na ledu. Na klopi za kaznovane so presedeli 277 minut ali povprečno 9,2 minuti na tekmo. Od vseh kazni je bila ena hujša.

Prvi na lestvici strelcev je Žiga Pance, ki je nasprotnega vratarja premagal 18-krat, podal 11-krat in zbral skupaj 29 točk. Največje število točk med Olimpijinimi igralci pa je dosegel Nik Simšič, na 27 tekmah jih je nanizal 35, od tega 11 golov in 24 podaj, kar pomeni skupno 17. mesto v ligi.

 

Ekipa

Vratarji

Igralci

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top