skip to Main Content
Starejši malčki se niso uspeli uvrstiti na finalni turnir

V soboto 8. februarja in v nedeljo 9. februarja je v Zagrebu potekal polfinalni turnir U-12 v seriji, ki jih v letošnji sezoni organizira HZS. Selekcija U-12 šele vstopa v tekmovalne selekcije in njihovi letošnji turnirji so predvsem netekmovalne narave. Ti mednarodni turnirji pa so nekakšna izjema in ponujajo igralcem tisti pravi boj za točke in mesta.

Na turnirju v Zagrebu je sicer nastopalo 8 ekip, a oči zmajev so bile usmerjene predvsem v četverico ekip. Namreč 4 ekipe so zastopale slovenske barve in le ena izmed njih so bo lahko veselila uvrstitve na finalni turnir, ki bo marca na Bledu. Na žalost pa zmaji na turnir niso odpotovali v polni postavi. Nekaj pomembnih igralcev je zaradi bolezni ostalo doma, hkrati pa tudi nekateri izmed sodelujočih na turnirju niso bili čisto zdravi.

Prvi dan so potekali dvoboji v dveh skupinah. Olimpija je nastopila v skupini s Triglavom, Crveno Zvezdo in KHL Mladostjo. Že takoj prva tekma je bila tista najtežja – z ekipo Triglav. Naši mladi zmaji so prvi povedli, a kranjčani so rezultat še do konca polčasa (tekma na turnirju so se igrale v obliki dveh polčasov) izenačili. V drugem polčasu so nato prvi povedli kranjčani, a so jih nato naši ujeli. 7 minut pred koncem so dosegli izenačujoč zadetek. Zadnjih 7 minut pa novih zadetkov ni prineslo in tekma se je končala z izidom 2:2 (v skupinskem delu so bili neodločeni rezultati dovoljeni).

Jasno je bilo, da bosta za prvo mesto v predskupini bržkone odločali tekmi s preostalima dvema nasprotnikoma. Pričakovati je bilo, da bosta obe slovenski ekipi obe tekmi dobili, kar pomeni da bi o vodstvu prvega dneva odločala gol-razlika. Najprej so igralci Triglava z 9:2 premagali KHL Mladost. Nato so na led ponovno stopili naši igralci in so s 6:2 premagali Crveno zvezdo. Matematično je že kazalo, da bi morali biti Kranjčani boljši v gol razliki, saj so vmes igralci Mladosti premagali Crveno Zvezdo s 6:2, a izteklo se je drugače. Triglav je premagal Crveno zvezdo “samo” 6:3, v zadnji tekmi dneva pa so bili naši igralci kar z 10:1 boljši od ekipe KHL Mladost in končni vrsti red naše skupine je bil znan. Naši igralci so zadesli prvo mesto.

V drugi skupini so Jeseničani najprej s 5:2 izgubili proti ekipi HKMK Bled. Preostale tekme z drugimi tekmeci so bile sicer bolj izenačene kot v naši skupini, a na koncu sta tudi v tej skupini slovenski ekipi zasedli vodilni dve mesti.

V nedeljo nas je tako čakal slovenski zaključek turnirja. Polfinalna para sta bila HK SŽ Olimpija – HD Hidria Jesenice in HKMK Bled – HK Triglav. Najprej so na led stopili naši igralci. V prvem polčasu proti večnim tekmecem pa jim ni šlo vse po načrtih. Prislužili so si kar nekaj izključitev in ko so na ledu imeli naši kar dva igralca manj, so Jeseničani prvič zadeli. Drugi zadetek je nato padel proti koncu prvega polčasa in Olimpija je odšla na odmor z dokaj velikim zaostankom 2:0. In izkazalo se je, da je bil zaostanek za preobrat prevelik. Novih zadetkov v drugem polčasu ni bilo in z 2:0 so se Jeseničani veselili uvrstitve v finale.

V drugi polfinalni tekmi so bili Blejčani boljši od Kranjčanov in naše je čakal boj za tretje mesto. Prva in zadnja tekma turnirja za naše je torej potekala proti ekipi HK Triglav. Tokrat pa so bili naši igralci malce bolj uspešni. Prvi so ponovno povedli igralci v zelenih dresih. A tokrat izenačenja naši niso dopustili. Na začetku drugega polčasa so zmaji vodili že z 2:0, tekma pa se je na koncu končala z zmago Olimpije 2:1.

S tem so naši igralci osvojili 3. mesto in se niso uvrstili na zaključni turnir na Bledu. Tja “potuje” ekipa HKMK Bled, ki je v finalni tekmi šele po izvajanju kazenskih strelov premagala Jesenice.

Naše mlade zmaje čaka do konca sezone še turnir HZS, ki bo na sporedu že čez 14 dni, nato pa se bodo verjetno igralci na koncu sezone udeležili še kakšnega turnirja v tujini.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s turnirja si lahko ogledate na tej povezavi.

Razpored turnirja in ostale podrobnosti si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji starejših malčkov spremljate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top