skip to Main Content
Srečno selekcija letnika 2007 – zapis z 2.dneva turnirja Maribor Cup

V nedeljo je bil na sporedu še drugi, zadnji dan mednarodnega turnirja Maribor Cup.

V prvem tekmovalnem dnevu so ekipe odigrale medsebojne tekme v predtekmovalnih skupinah. V drugem dnevu pa so bile na vrsti tekme za končne razvrstitve. Ekipi U-8 in U-10B sta se potegovali za mesta od 5. do 8., ekipa U-10A pa za mesta od 1. do 4..

Za mlade hokejiste je bil to nov prelep dan preživet na ledu. Ekipi U-8 so ponovno “pripadli” jutranji termini, tako da so že zelo zgodaj preizkusili Mariborski led. A pri tem jih jutranja ura ni prav nič motila. Še vedno so z veseljem pristopili k tekmam in “pešačenje” iz slačilnic v drugi dvorani do ledene dvorane jih ni prav nič oviralo pri dobri volji. Mladi Zmaji so se dobro izkazali tudi na ledu in v svoji kategoriji zasedli končno 7.mesto.

Avtor: Tomaž Vnuk

Prav tako je bil to nov zelo zanimiv dan za igralce letnika 2008, ki so povečini sestavljali ekipo U-10B. V prvem tekmovalnem dnevu so si namreč po napetih igrah uspeli priboriti 2.mesto v skupini in tako so lahko v drugem dnevu uživali v igrah z zelo dobrimi ekipami. A četudi so po velikosti in moči na ledu zaostajali za odličnimi tekmeci, so vse to nadoknadili s svojo borbenostjo. Ponovno smo videli tesne in zanimive tekme. Prvo tekmo proti ekipi Aosta Gladiators so tesno izgubili. V zadnji menjavi je bil rezultat 2:1, zato so Zmaji iz igre potegnili vratarja. A igra z dodatnim igralcem v polju ni obrodila sadov in čisto v zadnjih sekundah smo videli gol v prazno mrežo in končni rezultat 3:1. V drugi tekmi so proti ekipi Mladosti izgubili 5:4 po prejetem zadetku prav v zadnji sekundi. V zadnji tekmi pa so se hrabro postavili nasproti 5. najmočnejši ekipi s turnirja UTE Budapest. Tekmo so izgubili z rezultatom 5:2. S tem so Mladi Zmaji osvojili končno 8.mesto. Čeprav je 8.mesto velik uspeh, pa so še bolj pomembne izkušnje, ki so jih s tekmami pridobili. Fantje vsi skupaj v en glas verjamejo, da se naslednjo leto vrnejo v Maribor kot končni zmagovalci.

Vsem igralcem ekip U-8 in U-10B res iskrene čestitke za prikazano igro, borbo in veselje na ledu. Samozavestno lahko pričakujemo, da se bodo v naslednjih sezonah ti igralci razvili v prave hokejiste.

Cel dan pa se je vseeno vrtel okoli ekipe U-10A. A ne zgolj zaradi rezultatov in njihovih bojev za vrh končne razpredelnice (ekipa je tudi drugi dan turnirja prikazala odlične igre, zmagala na vseh tekmah in zasluženo osvojila končno 1.mesto). Fantje ekipe U-10A namreč s tem turnirjem zaključujejo neko obdobje v svojih hokejskih karierah. Poslavljajo se od igranja na “majhnem” igrišču. V naslednji sezoni jih že čaka igranje na veliko igrišče. Dodatno pa preidejo iz nastopanja na “otroških” turnirjih na tekmovanje v pravih prvenstvenih tekmah.

Avtor: Jure Vnuk

Fantje so celotno sezono trdno trenirali. Strokovno vodstvo selekcije Malčkov s trenerjem Juretom Vnukom na čelu, jih je vztrajno in pozorno pripravljala na ta preskok. Že tekom sezone smo na posameznih reprezentančnih tekmah (marsikateri izmed teh igralcev so tekom sezone kot posojeni igralci že zaigrali za selekcijo U-12 v dresi HK Celja in HDD Bleda) ter na posameznih turnirjih (Frydek Mistek in Kromeriž na Češkem) videli odlične predstave, a na koncu sezone so dokazali, da je cilj sezone bil dejansko dosežen.

Ekipo Igralcev letnika 2007 sestavlja velika večina današnje U-10A ekipe, hkrati pa ne smemo pozabiti tudi na nekaj fantov, ki so na Mariborskem turnirju pomagali ekipi U-10B ter tudi na nekaj fantov, ki so žal trenutno poškodovani in so ostali doma. Vsi skupaj so se razvili v homogeno ekipo, polno hokejskega znanja. V igranju hokeja uživajo. Rezultatsko so zelo uspešni. In kot ekipa so zelo povezani. Zasluga pri tem gre vsakemu posameznemu igralcu te selekcije, še posebej pa vodstvu ekipe trenerju Juretu Vnuku in tehničnemu vodji Urošu Cerjaku.

Seznam igralcev selekcije Malčkov (letnik 2007)

IgralecPoložajLetnik
BOGOMOLEC TaiIgralec2007
BULC LeonardVratar2007
CERJAK JernejIgralec2007
EBNER BorVratar2007
HUČ JulijanIgralec2007
KURBOS Valentin ValIgralec2007
LAVRIH SamoIgralec2007
LESAR LevIgralec2007
LETONJA AnžeIgralec2007
OKORN GašperIgralec2007
PETRONIJEVIČ LEPŠA IanIgralec2007
PURKAT JonIgralec2007
RAKUN BorIgralec2007
SCHUCHTAR ZoltanIgralec2007
SMOLNIKAR TomIgralec2008
TROBIŠ MarkoIgralec2007
ŠEBENIK SEDEJ AlexIgralec2007

Za konec sezone in turnirja so igralci tako priredili trenerju zelo posrečeno gesto. Namreč po osvojenem 1.mestu na turnirju so, kot se za šampione tudi spodobi, s šampanjcem zalili trenerja.

Avtor: Uroš Cerjak

Turnir (in sezono) lahko torej sklenemo kot zelo uspešen. Organizacija je bila, glede na ogromno število igralcev in ekip odlična. Vsi igralci so na ledu uživali. Ekipi U-8 in U-10B sta dokazali, da so lahko rezultatsko zelo uspešne in z vsemi na novo pridobljenimi izkušnjami verjamemo, da imajo igralci letnika 2007 odlične naslednike. Ekipa U-10A pa je kot rečeno s predstavami na turnirju postavila piko na i celotnemu dogajanju letošnje sezone selekcije Malčkov.

Adijo Maribor. Vidimo se zopet naslednje leto. Gledano iz stališča nižjih selekcij, pa tudi adijo ekipi letnika 2007. Pogrešali vas bomo, a hkrati smo veseli, da bo selekcije U-12 v naslednjem tekmovalnem letu zaradi vas še bistveno močnejša. Srečno fantje!

 

Zapisal: Vladimir Ban

Končni razplet z rezultati turnirja si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo ekipe U-8 z 2.dne si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo ekipe U-10B z 2.dne si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo ekipe U-10A z 2.dne si lahko ogledate na tej povezavi.

Zapis s 1.dne turnirja si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top