skip to Main Content
Slovo od 2020 z zmago

Leto 2020 je bilo vse prej kot lahko. Tudi v športu smo se soočali s številnimi izzivi, a veseli nas, da kljub razmeram lahko igramo in tekmujemo. Zadnjo tekmo v koledarskem letu so tako naši hokejisti odigrali v domačem Tivoliju proti Asiagu. V povratni tekmi so se Italijanom oddolžili za poraz pred nekaj dnevi in prepričljivo zmagali s 4:1.

Foto: Eva Brili Grebenar

Na zadnjem obračuni obeh moštev so bili boljši Italijani, ki so na domačem terenu zmago dosegli v zadnji tretjini, ko so Ljubljančanom zadali kar tri zadetke. Tokrat pa je bilo drugače. Čeprav se prva tretjina ni odvila po željah domačih in so Italijani po prvi tretjini vodili. V nadaljevanju je bila tekma trda in spremljali smo dober hokej. ”To je bila ena naših najboljših letošnjih tekem,” je nadaljevanje razpleta igre komentiral trener Gregor Polončič. ”Asiago je zelo dober nasprotnik. Veseli smo, da smo tekmo obrnili v našo korist.” V vratih je bil tokrat spet Paavo Hölsä, ki se je vrnil po poškodbi.

Ko so v drugi tretjini domači povedli, ni bilo več možnosti za preobrat. vse poskuse Italijanov pa so zaustavili. Zmago je potrdil Žiga Pance z golom v prazno mrežo, ko so gostje minuto in pol pred koncem tekme umaknili vratarja. Za piko na i in končnih 4:1 pa je zadel še Aleš Mušič.

Z novo zmago je naši fantje leto zaključujejo na vrhu Alpske hokejske lige. 1. januarja jih že čaka prvi trening v novem letu, zato časa za kakšno veliko slavje ne bo. In kako trener Polončič ocenjuje leto 2020? ”Predvsem je veliko negotovosti, ki jo prinaša epidemija covid-19, tekme se odpovedujejo, prestavljajo, si potem sledijo ena za drugo. Je psihološko naporno in potem še fizično, sa je veliko tekem naenkrat. A mislim, da koledarsko leto lahko zaključimo pozitivno, saj smo prvi na lestvici.

V soboto čaka zmaje tekma državnega prvenstva na Jesenicah in nov večni derbi. Dan kasneje pa še prva tekma v AHL – v Ljubljani gostuje ekipa Lustenau.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top