skip to Main Content
Slovenska dekleta premierno v projektu IIHF “Global Girls’ Game”

Mednarodna hokejska zveza je v letu 2015 zasnovala pobudo “Global Girls Game”, katere namen je promocija ženskega hokeja. Globalna tekma med ženskima ekipama “modrih” in “belih” traja ves konec tedna, pri čemer vsaka izmed sodelujočih nacionalnih hokejskih zvez organizira eno tekmo (2×20 minut), rezultati vseh tekem po svetu pa se sproti prištevajo k skupnemu globalnemu rezultatu.

Slovenske hokejistke, ki se pobudi pridružujejo prvič, bodo svojo tekmo odigrale v nedeljo, 19.2.2017, ob 10.00 v Ledeni dvorani Zalog pri Ljubljani.

Letošnja “Global Girls’ Game” se bo sicer začela v petek, 17.2., pozno zvečer v Kuala Lumpurju (Malezija) in bo nato nadaljevala svojo pot okoli sveta proti Dunedinu (Nova Zelandija), Tokiju (Japonska) ter naprej proti ameriškemu kontinentu, Evropi, azijski celini do zaključka v nedeljo, 19.2. pozno popoldne s tekmo v Torontu (Kanada).

V letošnjem letu je sodelovanje v projektu napovedalo 37 držav, članic Mednarodne hokejske zveze, medtem ko je leta 2015 sodelovalo 29 držav, končni rezultat pa je bil 106:83 za ekipo “modrih”.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top