skip to Main Content
Simšič zadel za zmago v zadnjih sekundah

Za našimi fanti je odličen konec tedna, saj so si z dvema zmagama v 24 urah priborili šest točk in trenutno držijo vodilno mesto v ligi.

Foto: Eva Brili Grebenar

Po pekovi zmagi na Jesenicah, so zmaji dan kasneje v Tivoliju gostili ekipo Asiaga, nekdanje prvake AHL. V dramatični končnici tekme je 7 sekund pred sireno, ki označuje konec tekme, v polno zadel Nik Simšič.

Tekma je bila izredno težka, prvi pa so povedli gostje v prvi tretjini. Za vodstvo domačih je v drugi tretjini poskrbela bratska naveza Čepon – najprej je zadel Mark in poem še Kristjan Čepon. Gostje pa se niso predali in sredi zadnje tretjine izenačili. Ko pa je že vse kazalo na podaljšek, so zeleno-beli izkoristili številčno premoč na ledi in Nik Simšič je zadel za končnih 3:2.

Mislim, da še nikoli nisem dosegel tako pomembnega gola v članskem hokeju. Tekma je bila zelo izenačena, z zelo veliko priložnostmi na obeh straneh, a uspelo nam je zmagati in osvojiti tri točke. Italijani so igrali zelo agresivno, malo tudi umazano, bilo je tudi veliko prekrškov. Danes nam je dobro stekla tudi igra z igralcem več,” je po tekmi povedal Nik Simšič.

Trener Gregor Polončič pa je izpostavil, da je ekipa pokazala velik karakter, da zna zmagati tudi takrat, ko ni v vsem superiorna. ”Derbi je pustil nekaj posledic pri fantih, bilo je veliko emocij, težje zaspiš po taki tekmi in to se nam je poznalo v igri. Imeli smo nekaj težav v duel igri, nismo bili vedno prvi pri ploščku, kar nas je krasilo na prejšnjih tekmah. V reprezentančnem premoru smo intenzivno delali na fizični pripravi in detajlih v igri, kar se nam je že obrestovalo na zadnjih treh tekmah.”

V četrtek naši fantje gostujejo v Cortini, naslednja domača tekma je v soboto, 28. decembra, ob 17.30. v Tivoliju gostuje ekipa WSV Weihenstephan.

 

Zapisala: P.P.

 

Video posnetek s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetke s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top