skip to Main Content
Sezono so v mednarodni ligi EWHL odprle tudi naše članice

V nedeljo 22. septembra je bila na vrsti prva tekma naših članic v letošnjem prvenstvu EWHL. Naše članice se z razširjeno ekipo, kateri so pridružene nekatere članice iz drugih slovenskih klubov, tudi letos podaja v boj za čim boljše uvrstitve v tekmovanju EWHL. Gre za zelo kvalitetno mednarodno tekmovanje. Novico, kjer smo letošnje tekmovanje predstavili malce bolj podrobno si lahko ogledate na tej povezavi.

Na prvo tekmo so naše članice odpotovale v Salzburg. Salzburžanke so letos eno tekmo že odigrale. Z 8:2 so jih premagale Madžarke iz kluba MAC Budapest. Seveda so igralke iz Salzburga veljale za favorita, a naše igralke se niso predale kar tako.

V prvem delu igre so naše igralke nudila kar doper odpor. A domače igralke so v 12. minuti zadele in prvič na tekmi tudi povedle. Manj prostora za naše napadalke je bilo na voljo v drugi tretjini, ko se je igra bolj preselila pred naša vrata. A še vedno so naše igralke nudila dober odpor. Šele proti koncu druge tretjine sta nato sledila dva hitra zadetka, ki sta domače povedla v vodstvo s 4:0 in tekma je bila tu bržkone že odločena.  Podobno igro kot v drugi tretjini smo nato videli tudi v zadnji tretjini. Tekma se je končala s skupnim rezultatom 6:0 za domače igralke.

Igralke Olimpije sedaj naslednji vikend čaka prva domača prvenstvena tekma v Mariboru. Takoj za tem pa sledi prva domača tekma v EWHL tekmovanju. V goste prihaja ekipa Lakers Karanten. To bodo tudi že prva priložnost za prve točke v tem tekmovanju. V lanski sezoni so namreč naše igralke to ekipo doma premagale s 4:1.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Ekipo HK SŽ Olimpije si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji članic spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top