skip to Main Content
Sezona se počasi začenja tudi za selekcijo Dečkov

Pred dnevi je Hokejska zveza objavila tudi seznam in format tekmovanja za letošnjo sezono selekcije Dečkov.

Zmaji sicer s treningi pričenjajo 7.avgusta, a nasprotniki v letošnji sezoni so tako že znani.

Tudi letos bo državno prvenstvo gostovalo tuje klube. V konkurenci sicer več ne nastopa ekipa VSV iz Beljaka, še vedno pa so tu klubi iz Celovca, Zagreba in Beograda. Ostali udeleženci so enaki kot v prejšnji sezoni, tako da bo v letošnjem prvenstvu nastopilo 11 moštev.

Moštva se bodo pomerila v dvo-krožnem ligaškem sistemu, tako da bo vsako moštvo v rednem delu odigralo 20 tekem.

Bo pa malce drugačen sistem v končnici kot smo ga vajeni. V končnici namreč pari igrajo dve tekmi po principu “boljši iz dveh tekem”. To pomeni, da se odigrata zgolj dve tekmi in napreduje moštvo z boljšim skupnim izkupičkom. Tekme tako v primeru neodločenega izida ne bodo imele podaljškov. Se pa na drugi tekmi igra podaljšek, v primeru, da je po koncu rednega dela druge tekme skupni izkupiček obeh moštev izenačen.

Dodatno je, zaradi malce nenavadnega števila ekip v končnici (v končnico se uvrstijo vse ekipe) tudi sistem tekmovanja v končnici drugačen. In sicer:

  • najprej se bodo v prvem krogu končnice pomerila moštva, ki so zasedla v rednem delu mesta od 4. do 11. V prvem krogu imamo torej 4 tekmovalne pare.
  • 4 zmagovalcem parov iz prvega kroga, se v drugem krogu priključita moštvi, ki sta v rednem delu zasedli 3. in 2. mesto. V drugem krogu imamo torej 3 tekmovalne pare.
  • 3 zmagovalcem parov iz drugega kroga se nato priključi še 1. uvrščeno moštvo rednega dela in sledi polfinale ter seveda finale
  • 3 poraženci parov iz drugega kroga medtem odigrajo tudi tekme za razvrstitev od 5. do 7. mesta

Zmagovalec končnice oz. najboljše uvrščeno slovensko moštvo v končnici seveda postane državni prvak. Verjamemo v Zmaje in v to, da bodo dali vse od sebe, da obranijo naslov Državnega prvaka iz prejšnje sezone.

Zmaji prvenstvo odpirajo s 3 domačimi tekmami. Prva je na sporedu v nedeljo 10.9 proti ekipi Slavije. Sledi četrtkov obračun (14.9) proti ekipi Crvene zvezde, nato pa v nedeljo 17.9 v goste prihaja še ekipa Maribora. Šele v nedeljo 24.9 se Zmaji prvič odpravljajo na pot in sicer na gostovanje v Zagreb.

Čaka nas torej veliko lepega in zanimivega hokeja.

 

Podrobnejše podatke o letošnjem prvenstvu lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top