skip to Main Content
Šesto mesto po rednem delu

Po veliki zmagi nad Bolzanom in dan prej proti Dunaju so si zmaji že zagotovili mesto med prvo šesterico in si tako zagotovili neposredno uvrstitev v končnico lige ICE. Danes pa so v zadnjem krogu rednega dela gostovali na Dunaju in ostali brez točk.

To je tudi prvič v tej sezoni, da je Dunajčanom uspelo poraziti zmaje, ki so bili doslej boljši na vseh treh medsebojnih obračunih. Ker pa je Pustertal premagal Znojmo – kluba sta se borila za mesto med šesterico – so zmaji zdrsnili na šesto mesto.

Zeleno-beli so dva gola prejeli v prvi tretjini, tretjega pa takoj na začetku druge tretjine in ves čas lovili zaostanek. Imeli so nekaj lepih priložnosti, sprožili 33 strelov proti vratom Bernharda Starkbauma, a odlično razpoloženega avstrijskega reprezentančnega vratarja niso uspeli pretentati. Še posebej v zadnji tretjini so pritiskali na domači gol.

Tudi današnjo tekmo je vodil pomočnik Mitje Šivica Matic Kralj, ki je že dobre tri minute pred koncem tekme poskusil z igro brez vratarja, kar pa so za četrti zadetek v prazen gol izkoristili domači hokejisti za končnih 4:0.

”Redni del sezone je končan. Zdaj je, kar je. Danes smo poskušali, fantje so se borili, a nismo uspeli zadeti, na drugi strani pa smo prehitro dopuščali zadetke. Zdaj moramo pozabiti na redni del in se osredotočiti na končnico. Res smo zadovoljni smo z neposredno uvrstitvijo v končnico, to je velik dosežek za naš klub in Ljubljano. Dali bomo vse od sebe in videli, kaj se bo zgodilo,” je po tekmi povedal Matic Kralj, ki je trenerskem mestu nadomeščal Mito Šivica.

Četrtfinale se začenja 9. marca, nasprotnik bo znan najkasneje 6. marca. Prvo tekmo bodo zmaji odigrali v gosteh, v Hali Tivoli pa se spet vidimo 11. marca.

#VsiNaHokej

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top