skip to Main Content
Serija zmag se nadaljuje

Naši hokejisti so se z domačo zmago proti Linzu s 3:0 še utrdili na vrhu lestvice ICEHL, kjer imajo že 8 točk prednosti pred drugo uvrščenim Fehervarjem. V petek zvečer pa so zabeležili svojo 11. zmago in peto zaporedno.

V rednem delu lige ICE se bodo vsa moštva pomerila štirikrat – dvakrat doma in dvakrat v gosteh. Zmaji so se tokrat z Linzem pomerili že tretjič. Na prvi tekmi v Hali Tivoli so slavili zmaji s 6:3, Avstrijci pa so bili takrat precej oslabljeni zaradi bolezni v ekipi. Na drugem medsebojnem obračunu v Linzu so slavili domačini v podaljšku, zato je tokratna tekma pomenila tudi manjšo revanšo. Linz, čeprav na repu lestvice, je nevarna ekipa z odličnimi hokejisti, na začetku sezone pa so jih nekoliko zaustavile bolezni.

Da so nevarni Avstrijci dokazali in bili dve tretjini nevaren nasprotnik, a na koncu Tivoli zapustili praznih rok. V zadnji tretjini niso več zdržali tempa zmajev in prejeli 3 gole.  Ljubljano vendarle zapustili praznih rok. Obe ekipi sta imeli med tekmo veliko lepih priložnosti, Ljubljančani pa tudi veliko kazenskih minut. Prvi je zadel Nik Simšič po podaji Kristjana Čepona. Za nagrado je po nekaj zapravljenih priložnostih prišla do drugega zadetka, ko je številčno prednost na ledu z natančnim strelom izkoristil Guillaume Leclerc, to pa še ni bilo vse, končni izid je po lepem samostojnem prodoru postavil Žiga Pance.

Po tekmi so zmaji najprej naredili še polurni trening v fitnesu, potem pa so se pred Halo Tivoli še srečali z navijači.

Naslednje tri dni so fantje zasluženo prosti, v četrtek, 4. novembra, jih čaka gostovanje v Znojmu, v petek, 5. novembra, pa v Ljubljano prihaja ekipa Bratislave.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top