skip to Main Content
Selekciji U-8 in U-10 obiskali Bled

Nedelja 22.1 je prinesla nov turnir pod okriljem HZS za selekciji U-8 in U-10. Tokrat je bil organizator klub HDD Bled.

Mladi Ljubljančani so Blejskega leda že kar navajeni in z veseljem so se tja odpravili odigrat nov turnir. Na Bledu smo poleg domačinov in igralcev Olimpije videli samo še ekipo iz Celja.

Avtor: Mitja Šefman

Ljubljančani so v obeh selekcijah nastopili s po dvema ekipama. Tokrat posamezni ekipi znotraj posamezne selekcije nista bili razporejeni po starosti igralcev, ampak mešano. Tako smo med ekipami znotraj posamezne selekcije videli pravo simpatično tekmovalnost in rahlo nervozo, saj sta bili tokrat na sporedu tudi medsebojni tekmi obeh ekip po posameznih selekcijah.

Rezultati seveda niso pomembni, tako da so zmagovalci v resnici vsi. Ker gre praktično za zadnji turnir v tem delu sezone, tudi posebnih napotkov trenerjev Roka Prusnika in Andraža Praprotnika ni bilo. Cilj in napotki trenerjev so bili preprosti: Uživati na ledu. In cilj je bil tudi dosežen.

Poleg igranja hokeja seveda ni manjkalo medsebojnega bodrenja med posameznimi tekmami. Nenazadnje se igralci počasi zavedajo, da so vsi skupaj ena skupna velika ekipa. Nekdo je danes selekcija A, drug selekcija B, nekdo je danes v prvi ekipi selekcije, drug v drugi ekipi selekcije, a čez nekaj let, ko bodo tekme zares štele tudi tekmovalno, bodo vsi skupaj v isti ekipi in ekipni duh med vsemi skupinami Olimpije je več kot pomemben in dobrodošel.

Nekaj veselih uric na ledu je hitro minilo za vse sodelujoče in le nekaj ur po tem, ko so nas igralci še na poti na Bled spraševali v kateri ekipi so in kdo je z njimi, so se igralci že vračali domov na priprave na nov šolski in hokejski teden…..

Kot rečeno, se s tem turnirjem skoraj zaključuje serija turnirjev pod okriljem HZS. Olimpiji preostane le še en turnir, ki bo organiziran v Ljubljani. Na sporedu bo predvidoma šele konec februarja. Prav tako pa bodo naslednji teden objavljeni tudi še preostali mednarodni turnirji, ki jih bodo ekipe obiskale ob koncu letošnje sezone.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Fotogalerijo ekip U-8 si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo ekip U-10 si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top