skip to Main Content
Selekciji U-12 opravili z novim krogom Državnega prvenstva

Sobota 11.11 je prinesla nov krog Državnega prvenstva za selekciji U-12.

Ekipa Beli se je odpravila v Kranj, ekipa Zeleni pa je doma gostila sovrstnike iz Zaloga.

Prvi so na led stopili “Beli”. Mladi igralci ekipe Belih si šele nabirajo izkušnje v igri na celo igrišče in tokrat so bili domačini močnejši nasprotnik. Kmalu so zadeli za prvo vodstvo in ga nato do konca prve tretjine povišali na neulovljivih 6:0. V nadaljevanju so se mladi igralci iz Ljubljane malce sprostili in pritisk domače ekipe ni bil več tako velik. Druga tretjina se je končala z rezultatom 10:0. V zadnji tretjini pa so se Beli Zmaji prikazali še boljšo igro in se trudili doseči vsaj častni zadetek, a jim to žal ni uspelo. So pa na drugi strani v nekaj hitrih protinapadih zadeli domači in tekma se je končala z zmago ekipe HK Triglav z 12:0.

V poznih popoldanskih urah, pa je nato sledil pravi prvenstveni derbi v Tivoliju. Pomerili sta se trenutno vodilni ekipi v prvenstvu – ekipa HK Slavija Junior ter HK Olimpija Zeleni. Prvi so zadeli domači, a so borbeni gostje do konca prve tretjine izid uspeli izenačiti. V drugi tretjini so nato v izenačeni igri prvi zadeli gostje, a tudi njihovo vodstvo ni trajalo preveč dolgo, saj so do konca tretjine domači izid izenačili in ekipi sta zadrsali v zadnjo tretjino z izidom 2:2. V zadnji tretjini pa so najprej na svoj račun prišli strelci gostujoče ekipe, ki so z dvema zadetkoma “pobegnili” na 4:2. A tekma s tem še ni bila končana. Domači borci so se vrnili v igro v 39.minuti, ki so najprej izid znižali na 3:4, nato pa s hitrima zadetkoma v naslednjih minutah celo povedli s 5:4. Do konca tekme je bilo še nekaj minut, ki pa so jih gostje uspeli izkoristiti v svojo korist. V teh minutah je bil namreč zaradi prekrška izključen domač igralec in v igri 5-na-4 so gostje uspeli izid izenačiti. Sledilo je izvajanje kazenskih strelov (v prvenstvu U-12 se podaljški v rednem delu prvenstva ne igrajo). V loteriji kazenskih strelov pa so bili z dvema zadetkoma boljši gostje, ki so si tako v Tivoliju priborili 2 novi točki.

Trener Zelenih Igor Beribak je bil po tekmi vseeno zadovoljen: “igralci so prikazali borbeno igro in vesel sem, da so se uspeli vrniti v igro po zaostanku 4:2. Takšne tekme so koristne in jih potrebujemo. Obe ekipi sta prikazali zelo dobro igro.

Kljub porazu oz. osvojeni zgolj eni točki ekipa Zelenih ostaja na vrhu prvenstvene lestvice, tokratni zmagovalci Tivolija pa so se približali na 2 točki zaostanka. Na 3. in 4. mestu se nato nahajata ekipi KHL Mladost in HD Mladi Jesenice.

Na preostalih tekmah je ekipa Bled B v Mariboru slavila z 12:0, Jeseničani so bili doma z 10:3 boljši od Medveščaka, Celje je doma tesno premagal ekipo HDD Bled s 6:5, ekipa Bled A pa je bila v Zagrebu kar s 16:1 boljša od ekipe KHL Zagreb.

Nadaljevanja prvenstva za ekipo Belih sledi že v soboto 18.11, ko doma gostijo ekipo iz Celja, ekipa Zelenih pa je prihodnjo soboto prosta in nadaljuje prvenstvo še naslednjo soboto (25.11) z gostovanjem pri ekipi KHL Zagreb.

 

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Beli in HK MK Bled B (avtor: Aleš Modic) si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu U-12 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top