skip to Main Content
Selekciji obeh ekip Olimpije U-12 opravili s 3.krogom državnega prvenstva

Sobota 23.9 je prinesla 3.krog državnega prvenstva selekcij U-12.

Igralci ekipe HK Olimpija Beli so v Tivoliju gostili ekipo HK MK Bled B, igralci ekipe HK Olimpija Zeleni pa so se odpravili v Celje.

“Zeleni” so v Celju z zanesljivo igro ohranili vodstvo na prvenstveni lestvici. Ekipa Celja je sicer v letošnji sezoni že prikazala nekaj dobrih rezultatov, a tokrat so bili Ljubljančani boljši nasprotnik. Igralci Olimpije so z dvema hitrima zadetkoma povedli z 2:0, a domačini so prikazali borbeno igro. Rezultat 1.tretjine se je zaustavil pri vodstvu Zmajev s 5:2. Od tu naprej pa so igralci Olimpije postopoma nabirali prednost. Tekma se je končala pri rezultatu 14:2.

Z enakim rezultatom se je končala tudi tekma v Ljubljani med ekipo Belih ter ekipo Bled B, a žal v korist gostov. Tekma se je, zaradi težav s semaforjem, pričela z manjšo zamudo, a zato ni bila nič manj zanimiva. Mladi Ljubljančani, ki si v letošnji sezoni šele nabirajo izkušnje, so bili v uvodnih minutah enakovreden nasprotnik gostov, ki so šele proti koncu tretjine zares uveljavili svojo premoč. Tretjina se je končala z rezultatom 4:0. V drugi tretjini je igra Zmajev malce padla in gostje so prišli do vodstva z 12:0. V zadnji tretjini, pa so se Ljubljančani ponovno zbrali in z rezultatom 2:2 v zadnji tretjini prišli do končnega rezultata 14:2.

V drugih tekmah 3.kroga je ekipa HDD Bled doma po podaljšku s 5:4 premagala ekipo KHL Medveščak, Slavija tudi po 3 krogih ostaja neporažena, ko je s 5:0 doma premagala Triglav, v Zagrebu je KHL Mladost premagala ekipo HKMK Bled A s 6:4, rezultata druge tekme v Zagrebu med KHL Zagrebom in ekipo HDK Maribor pa v času pisanja tega zapisa še ni bilo. Tekma med Jesenicami in Crveno Zvezdo ni bila odigrana.

V naslednjem krogu ekipa Zelenih doma gosti ekipo Maribora, ekipa Belih pa je prosta, saj je načrtovana tekma v Beogradu prestavljena.

 

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Beli in HK MK Bled B si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu U-12 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top