skip to Main Content
Selekcije Mlajših dečkov zakorakale v novo koledarsko leto z novim krogom prvenstvenih tekem

Sobota 6.1 je prinesla nov krog Državnega prvenstva selekcij U-12.

Ekipa Zeleni se je odpravila v Zagreb k Medveščaku, ekipa Beli pa je doma gostila ekipo Slavije.

Avtor: Mitja Pipan

Prvi so na led stopili Beli. V malce okrnjeni sestavi so sicer prikazali dokaj dobro igro, a Založani, ki se letos borijo za vrh prvenstvene lestvice so bili vseeno premočan nasprotnik. Po koncu prve tretjine je bil rezultat 3:0 za goste, po koncu druge tretjine pa že 10:0. V zadnji tretjini so nato do svojih napadov prišli tudi domači igralci. Gostje so v tej tretjini zadeli štirikrat, domači pa enkrat in končni rezultat tekme je bil 14:1.

Na drugi strani smo nato v Zagrebu spremljali prvo letošnjo srečanje med ekipo Zeleni in Zagrebškim Medveščakom. Razvrstitev prvenstvene lestvice sicer nakazuje prednost za Ljubljančane, saj se trenutno nahajajo na vrhu lestvice, medtem ko so Zagrebčani v spodnjem delu lestvice, a ekipe Zeleni je v zadnjih krogih odigrala nekaj tesnih srečanj. Zato so se tokrat Zeleni zbrali in v tekmo vstopili odločno. Prva tretjina je pripadla Ljubljančanom z rezultatom 2:0, a po drugi tretjini je vodstvo Zelenih že znašalo zanesljivih 8:1. Do konca srečanja so Zmaji še nekajkrat zadeli in tekma se je končala z zanesljivo zmago Olimpija 11:2.

To sicer niso bile prve tekme državnega prvenstva v letošnjem koledarskem letu. Pred dnevi je bilo namreč odigranih nekaj zaostalih tekem. Igralci Crvene zvezde so tako na Bledu odigrali kar nekaj tekem. Ekipo HK MK Bled B so premagali s 5:3, ekipo HK MK Bled A z 8:2, ekipo HDD Bled pa z rezultatom 6:2. Dodatno je bila odigrano še srečanje med Medveščakom in Celjem, ki so ga dobili Zagrebčani s 4:2. Sicer pa so na preostalih tekmah rednega kroga igralci Mladosti premagali Maribor s 14:3, igralci Triglava Celje s 6:1, igralci Crvene zvezde pa HDD Bled s 3:0.

Na prvenstveni lestvici tako še vedno vodi ekipa Olimpije Zeleni s 4 točkami prednosti (in eno več odigrano tekmo) pred KHL Mladost. Na 3.mestu se še vedno nahaja Slavija z 41 točkami, ekipa Crvene Zvezde pa se je z vsemi temi zmagami v zadnjih dneh povzpela na 4.mesto. Na 5. in 6.mestu, ki še vodita neposredno v četrtfinale končnice pa se nahajata še ekipi HK MK Bled A ter Hidria Jesenice.

Avtor: Aleš Modic

Prvenstvo se nadaljuje prihodnjo soboto 13.1. Tokrat v Zagreb k ekipi Medveščak odhaja ekipa Beli, Zeleni pa doma gostijo ekipo HK MK Bled A.

 

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu U-12 lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki mobilnih telefonov lahko uporabljajo to povezavo).

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top