skip to Main Content
Selekcija U-15 v Avstriji na turnirju odigrala 6 močnih tekem

Od četrtka 20.4 do nedelje 23.4 je v Avstrijskem Zell am See-ju potekal močan mednarodni turnir “Ice Hockey World Turnament”. Turnirja se je udeležila tudi ekipa Olimpije U-15.

Na turnirju so sodelovale ekipe iz Avstrije, Švice, Nemčije, Poljske, Finske, Velike Britanije, Češke, Latvije, Ukrajine in Slovenije.

Avtor: Dejan Kavčič

Ekipo je na turnirju vodil trener Ildar Rahmatullin, tehnični vodja je bil Dejan Kavčič. Sicer pa je Olimpija na turnir odšla v naslednji postavi:

Ekipe so bile na turnirju razdeljene v 4 skupine. Olimpija je nastopila v skupini z ekipami Dussh Kryzhynka (Ukrajina), Hockey Bears (Finska) ter The Midlands Conference (Velika Britanija). Vse tekme v predtekmovalni skupini so bile za Zmaje zelo borbene in izenačene.

Najprej so palice prekrižali z Angleži. Na polovici tekme so bili Zmaji v vodstvu z 2:0. Zadela sta Blaž Stipanič (podajalca Marko Ložar in Gašper Lesjak) ter Žiga Mehle (podajalca Gašper Cvetko – nedolgo nazaj je pristopil v klub HK Olimpija ter Mark Sojer). Proti koncu tekme so Angleži izid sicer znižali, a Miha Žitko je z dvema zadetkoma (pri enem sta bila podajalca Marko Ložar in Urban Kokelj) povišal vodstvo na 4:1. Čisto v zadnjih sekundah tekme so Angleži zadeli še drugič, a to je bilo dovolj za zasluženo zmago Zmajev 4:2. V vratih Olimpije je bil Nal Kavčič.

Avtor: Dejan Kavčič

Sledila je tekma proti Finski ekipi. Finska ekipa je na koncu celo osvojila prvo mesto na turnirju, tako da je dejansko šlo za zelo močno ekipo. Tekmo so Zmaji začeli zelo dobro, saj so po zadetku Žige Ravnikarja prvi prišli v vodstvo (podajalca Marko Ložar in Nal Brodnik). A Finci so bili vseeno premočni. Po vodstvu 3:1 je sicer proti koncu na 3:2 znižal Miha Žitko (podajalca Gregor Žeželj in Žiga Mehle). Zato je trener Zelenih na koncu tekme iz vrat potegnil Nala Kavčiča, a odlični Finci so zadeli v prazno mrežo in tekma se je končala s končnim rezultatom 4:2.

Sledila je tekma z Ukrajinci. Do tega trenutka je ekipa iz Ukrajine doživela že dva poraza in marsikdo je pomislil, da bo to za razliko od prvih dveh tekem malce lažja tekma za naše Zmaje. A Ukrajinci so pokazali, da so zelo dobra ekipa (po tej tekmi so tudi na naslednjih treh tekmah zabeležili same zmage). Igralci Olimpije so sicer dvakrat na tekmi prišli v vodstvo. Za 1:0 je zadel Gregor Žeželj (podajalec Žiga Mehle). Za 2:1 pa je zadel Žiga Mehle (podajalec Nal Brodnik). A borbeni Ukrajinci so obakrat izid uspeli izenačiti. In na koncu v zadnji minuti zadeli še za končno vodstvo in zmago 3:2. V vratih Olimpije je branil Lan Purkat.

Avtor: Dejan Kavčič

Predtekmovalna skupina se je torej končala zelo izenačeno in rezultati so pokazali, da ekipa Olimpije zaseda 2.mesto in je s tem uvrščena v skupino za uvrstitev od 5. do 8. mesta.

Končni vrstni red predtekmovalne skupine B:

Sledile so nove tri tekme. V skupini za razvrstitev od 5. do 8. mesta so se pojavile še naslednje ekipe: HC Hlatovy (Češka), Poland Select ter domačini EK Zeller Eisbaren.

Najprej je 3.tekmovalni dan sledila jutranja tekma (pričela se je že ob 6:30) z domačini. Po borbeni in izenačeni tekmi, se je tekma končala z nogometnim rezultatom 0:0 (opomba: na turnirju so tekme potekale v dveh polčasih po 15 minut, tako da je bilo igralnega časa na posamezni tekmi vseeno manj kot sicer). V vratih Olimpije je branil Nal Kavčič.

Sledila je tekma s Češko ekipo. Na tekmi so Ljubljančani za odličnimi Čehi zaostajali že z 2:0, a so nato s tremi zaporednimi zadetki prešli v vodstvo 3:2. Strelci: Mark Sojer (podaja Svit Gerkman), Marko Ložar (podajalci Miha Žitko in Mark Sojer) ter Gregor Žeželj (podaja Žiga Mehle). A je nato tudi na tej tekmi prišlo do zadetka čisto na koncu tekme in tekma se je končala z izenačenim rezultatom 3:3. V vratih Ljubljančanov je branil Nal Kavčič.

Avtor: Dejan Kavčič

Nato pa je sledila še zadnja tekma proti Poljakom. V primeru pozitivnega rezultata, bi se Ljubljančani lahko še uvrstili na končno 5. mesto. Po 2/3 tekme je bil rezultat še vedno 0:0, nato pa so odlični Poljaki vseeno prišli do svojih priložnosti in do konca tekme dvakrat zadeli in tekmo končali s končnim rezultatom 2:0. V vratih Olimpije je večji del tekme branil Nal Kavčič, manjši del pa Lan Purkat.

Ljubljančani so tako na turnirju osvojili končno 7.mesto.

Končni vrstni red skupine za razvrstitev od 5. do 8.mesta

V 6 tekmah so enkrat zmagali, dvakrat tekmo končali neodločeno in trikrat minimalno izgubili s skupno gol razliko 11:14.

Trener Ildar Rahmatullin je bil s turnirjem zelo zadovoljen. Vsi igralci so prišli do svoje priložnosti in vsi so jo tudi dobro izkoristili. Na turnir je Olimpija odpotovala z ekipo s katero načrtuje v naslednji sezoni osvajati dobre rezultate v selekciji U-16, tako da je bil turnir tudi idealna priložnost za uvajanje novih igralcev. Imeli smo tudi zelo močno predskupino, kar je za igralce sigurno dobro, saj se na takšne turnirje hodi ravno zaradi močnih in zanimivih tekem. Trener Ildar Rahmatullin je na koncu pohvalil še zelo dobro organizacijo turnirja ter starše, sorodnike in prijatelje igralcev, ki so zopet v večjem številu prišli vzpodbujat naše igralce.

Turnir je bil tako hkrati zahvala igralcem za dolgo, dobro in naporno sezono, hkrati pa je bil to že pričetek priprav na naslednjo sezono, ki se “na suhem” prične že naslednji teden. In tekmovalni cilji v naslednji sezoni zopet visoki….

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko, podrobnejši razplet in podatke o turnirju si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top