skip to Main Content
Selekcija U-14 se zadovoljna vrača s turnirja v Budimpešti

Od petka 14.4 do nedelje 16.4 je v Budimpešti potekal turnir Golden Puck 2017. Turnir Golden Puck poteka v različnih kategorijah tekom celotnega meseca. Tokrat so bili na vrsti igralci selekcije U-14, naslednji vikend pa so na vrsti naši igralci selekcije U-12.

A posvetimo se najprej našim Dečkom.

V Budimpešto je odpotovala skoraj popolna zasedba, ki je tudi v državnem prvenstvu osvojila naslov

Avtor: Dejan Kavčič

Ekipo sta na turnirju vodila trener Igor Beribak ter njegov pomočnik Ildar Rahmatullin. Na turnirju je nastopilo kar 16 ekip iz Slovaške, Češke, Madžarske, Italije, Bolgarije, Latvije in Slovenije. Gre torej za zelo pisan in kvaliteten turnir. Ekipe so bile v predtekmovanju razdeljene v 4 skupine.

Prvi dan turnirja so se igralci pomerili s svojima nasprotnikoma iz skupine – ekipo NSA Sofia ter HC Kosice iz Slovaške. Po naporni poti v Budimpešto je bila najprej na vrsti ekipa HC Kosice. Po borbeni igri so morali naši igralci priznati premoč sovrstnikom iz Slovaške. Zmagali so z rezultatom 6:3. A naše Zmaje to ni vrglo iz tira, saj so že kmalu zatem na drugi tekmi predtekmovalne skupine z zanesljivo zmago 10:1 ugnali sovrstnike iz Bolgarije.

S tem so se Zmaji uvrstili v četrtfinale turnirja. V četrtfinalu jih je v drugem tekmovalnem dnevu čakala ekipa HC Podebrady (Češka), ki je pred tem zmagala v svoji predtekmovalni skupini. Zmaji so ponovno nastopili zelo borbeno, a so na koncu ponovno morali priznati premoč nasprotnikom. Ekipa s Češke je zmagala s 7:3. Gre za res kvalitetno ekipo, ki je nato kasneje z zanesljivimi zmagami v polfinalu (9:1) ter finalu (še enkrat 9:1) osvojila prvo mesto na turnirju. Poraz Zmajev je pomenil, da se ekipa Olimpije seli v razigravanje za mesta od 5. do 8. Sledil je znan domač tekmec – ekipa Maribor. Tekma je bila zanimiva in napeta. Na koncu so slavili igralci Olimpije z 2:1 in si s tem priborili nastop v tekmi za končno 5.mesto na turnirju.

Razplet turnirja se je obrnil tako, da so tudi tretji dan turnirja, v tekmi za končno 5.mesto na turnirju, nasproti Zmajem stali znani obrazi. Tekma je namreč potekala proti ekipi HK MK Bled. Derbijev s to ekipo se spomnimo še iz časov napetega Državnega prvenstva. Tudi tokrat so bili na koncu boljši igralci Olimpije in z zmago 6:4 zasluženo osvojili 5.mesto.

Avtor: Dejan Kavčič

Trener Igor Beribak je na koncu turnir in celotno dogajanje okoli turnirja ocenil kot zelo dobro. Igralci so preživeli lep konec tedna, ekipa so je še dodatno zbližala in utrdila, rezultatsko pa so bile tekme dokaj uspešne. Sicer bi si želeli, da bi bil razplet malce drugačen – imeti več možnosti igrati s tujimi kvalitetnimi ekipami (opomba avtorja: od petih tekem smo dve tekmi odigrali s slovenskima ekipama s katerimi se tekom sezone itak večkrat srečamo, eno pa z malce manj kvalitetno ekipo iz Sofije), a to ne spremeni dobrega občutka, ki so ga igralci pustili na turnirju.

Turnir so v večjem številu obiskali tudi starši in prijatelji igralcev, tako da so ti imeli tudi pri gledalcih ustrezno podporo. Tudi starši so se med turnirjem prav dobro počutili.

Avtor: Aleš Petronijevič

Igralcem in ekipi torej čestitamo za dobre igre, dobro borbo ter uspešno sezono. Na koncu omenimo, da je bil Nal Brodnik izbran za najboljšega napadalca turnija, kar je za ekipo in Nala še posebno priznanje. Bravo Nal, Bravo ekipa!

 

 

Zapisal: Vladimir Ban

Fotogalerijo s turnirja (zahvala za fotografije gre Dejanu Kavčiču) si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top