skip to Main Content
Selekcija mlajših dečkov še ni končala z državnim prvenstvom

V torek 2. aprila je bila na sporedu povratna tekma malega finala za ekipo mlajših dečkov v mednarodni IHL ligi.

Naši mladi igralci so se odpravili v Kranj, kjer so v tekmo vstopili s prednostjo zmage na prvi tekmi. Glede na rezultat na prvi tekmi (11:2) ter glede na rezultate v zadnjem času, je bila ekipa Olimpije nekako postavljena v vlogo favorita, a domači igralci so še enkrat dokazali, da se v mali finale niso uvrstili zaman in da ni bil slučaj, da so se v letošnji sezoni že marsikatere ekipe “opekle” na gostovanju v Kranju. Nenazadnje so Kranjčani pred dnevi v polfinalnem obračunu doma premagali vodilno ekipo prvenstva KAC z rezultatom 5:2.

V začetku tekme sta bili ekipi zelo izenačeni. Res pa pravih priložnosti ni bilo niti na eni, niti na drugi strani in uvodne minute so kar hitro minevale. Prvo resnejšo priložnost so si priigrali domači igralci v 4. minuti. A naši branilci so bili v gneči pred našimi vrati bolj spretni in do spremembe rezultata ni prišlo. S časoma so nato domači pričeli prevzemati pobudo. Še posebej se je to pokazalo na sredini prve tretjine, ko so naši igralci kar dvakrat zapored zadrsali z igralcem manj na ledu. A vsi ti napadi so naleteli na dobro obrambo Olimpije in zadetka ni bilo. Nato pa so na koncu tretjine “udarili” naši igralci. Naš izključen igralec se je ravno vrnil na led. Zmaji so pritisnili na gostujoča vrata. Kmalu je sledila podaja iza vrat proti sredini. Tam pa je bil natančen naš igralec in v 16. minuti je Olimpija povedla z 1:0. Ta zadetek je naše igralce prebudil in do konca tretjine so nanizali še nekaj nevarnih situacij, a 1:0 je obveljal kot rezultat na koncu prve tretjine.

Drugo tretjino so naši igralci odprli z bistveno bolj agresivno igro, kot je bilo to v prvi tretjini. V drugo tretjino so torej uspeli prenesti pobudo iz zadnjih minut prve tretjine. Žal pa je po nekaj minutah to pobudo “presekala” izključitev na naši strani. Nevarnosti za naša vrata med to izključitvijo sicer ni bilo, a vseeno je pobuda malce upadla. Ko so bili naši igralci ponovno v polni postavi, se je pobuda pričela ponovno vračati na ledeno ploskev. Nato pa je prišla na vrsto 11. minuta druge tretjine. Gostje so krenili v enega izmed redkih napadov v drugi tretjini. Sledil je strel na naša vrata. Naš vratar je plošček sicer zaustavil, a odbitek je prišel do neoviranega domačega napadalca in domače moštvo je izenačilo na 1:1.

Ta zadetek je dal domačim krila in v nadaljevanju so tudi oni postali napadalnejši. Igra v drugi tretjini je bila tako v nadaljevanju odprta, borbena in napadalna na obeh straneh. V resnici smo gledali dokaj dober hokej. Priložnosti na obeh straneh ni manjkalo, a razpoložena vratarja na obeh straneh sta poskrbela, da je rezultat 1:1 obveljal vse do konca tretjine.

Tudi tretja tretjina se je pričela s podobno igro. Najprej je v uvodnih minutah malce več napadal Triglav, nato pa se je plošček na sredini zadnje tretjine “preselil” pred vrata domačih, kjer se je v tem delu igre odvijalo večina akcije. Tudi naši igralci so imeli priložnosti v igri z igralcem več, a tudi ob tem je izid ostal nespremenje. Vroče je postalo 3 minute pred koncem, ko so do nove priložnosti v igri z igralcem več prišli domači. Naši igralci so tudi to kazen vzdržali in v zadnji minuti sta ekipi v polnih postavah krenili v zaključni juriš. Najprej so imeli v začetku zadnje minute priložnost naši igralci, a je naš napadalec zadel okvir vrat. Nato pa so v zadnjih sekundah tekme imeli priložnost še domači igralci, ko se je pred našimi vrati ustvarila gneča. A v tej gneči so bili spretnejši naši in do pravega strela na naša vrata niti ni prišlo. Z igro polne akcije se je nato tretja tretjina in s tem redni del končal

Sledil je podaljšek. Seveda smo tudi v igri 3-na-3 videli kar nekaj priložnosti. A na nek način sta ekipi v tem delu igre vseeno igrali kar malce previdno. Več priložnosti so zopet imeli domači igralci, saj so tudi v tem delu dobili priložnost v igri z igralcem več. A mreži se nista zatresli in igra v podaljšku se je počasi zaključevala. In ko so se že odštevale zadnje sekunde so domači prišli do ploščka v naši obrambni tretniji na levi strani ob ogradi. Našim ploščka ni uspelo izbiti in sledil je strel proti našim vratom. Ta strel pa je kar malce presenetil igralce pred vrati ter našega vratarja, ki je bil ob strelu pokrit in plošček je končal v mreži.

Domači igralci so se tako veselili zmage. Serija za mali finale pa se tako ponovno seli v Tivoli, kjer bo odločilna tretja tekma na vrsti že v četrtek 4. aprila. Omenimo še, da tudi finalni obračun še ni odločen. Na povratni tekmi je namreč slavila ekipa HD Hidria Jesenice (3:0), tako da bo tudi v finalu na vrsti tretja odločilna tekma v Celovcu.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Ekipo mlajših dečkov lahko spoznate na tej povezavi.

Sicer lahko celoten razplet v končnici tekmovanja mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top