skip to Main Content
Selekcija Dečkov uspešna v prvi polfinalni tekmi

Nedelja 4.marca je prinesla prve tekme polfinala državnega prvenstva.

Zmaji so se, kot prvo uvrščena ekipa rednega dela, odpravili na Bled. Bled je po rednem delu zasedel 4.mesto.

Ljubljančani so v rednem delu že gostovali na Bledu in zmagali s 5:2, a je hkrati Bled poskrbel tudi za edini poraz, ki so ga Ljubljančani doživeli v rednem delu prvenstva. V oktobru so namreč Blejčani v Ljubljani zmagali s 6:3. Napovedi pred tekmo so bile torej nehvaležne.

Avtor: Amir Hatič

Kakorkoli že, danes je bila na sporedu nova tekma, ki se je pričela z 0:0. V prvi tretjini so prevladovali Zmaji. Na vrata domačih so sprožili kar 13 strelov, ti pa so na drugi strani na vrata gostov sprožili le 6 strelov. Rezultat sta bila dva zadetka v domači mreži. Zmaji so prvič domačo mrežo načeli v 17.minuti, ko so izkoristili številčno premoč na ledu. Končni rezultat 1.tretjine pa je bil nato dosežen v 19.minuti.

Vodstvo 2:0 za Olimpijo pa ni pomenilo, da so se domači igralci že predali. V drugem delu so vzpostavili ravnotežje in bili na trenutke celo bolj nevarni. Prvi del igre v tej tretjini so zaznamovale številne izključitve. Prvi so do prednosti igre z igralcem več prišli domači. Priložnosti niso izkoristili in takoj za tem je sledila izključitev na domači strani. A Ljubljančani prednosti igralca več na ledu niso obdržali dolgo, saj je bil nato izključen še Ljubljanski igralec. Najprej je torej sledila igra 4-na-4. Nato se je na led vrnil izključen igralec Bleda in sledila je igra 5-na-4. Pol minute pred iztekom kazni, pa je moral na klop za kaznovane še en Ljubljanski igralec in sledila je igra 5-na-3. Ko so se Zmaji skorajda že ubranili te prednosti domačih igralcev, pa je moral nato na klop za kaznovane še en igralec. A vse to zadetka ni prineslo. Prvi zadetek v tej tretjini je tako padel šele v 34.minuti, ko sta bili ekipi v polni postavi. Domači igralci so izid znižali na 2:1, kar je bil tudi končni rezultat tega dela igre.

V zadnjem delu tekme se je izenačena igra nadaljevala. Najprej so v 45.minuti domači igralci ponovno dobili priložnost v igri z igralcem več. Prednosti ponovno niso izkoristili in kmalu zatem ko se je Ljubljanski igralec vrnil na led, so nov zadetek dosegli Zmaji in povedli s 3:1. Vendar to še ni bilo konec priložnosti za domače igralce. V 50.minuti je sledila nova izključitev na strani Zmajev, minuto za tem pa so bili Zmaji na ledu že dvema igralcema manj. A tudi tokrat se je vse izšlo brez novih zadetkov in Zmaji so lahko mirno zadrsali v končnico tekme. Vse te neizkoriščene priložnosti domačih igralcev, pa so se jim v zadnjih minutah maščevale, saj so Ljubljančani v 59.minuti ponovno zadeli in dosegli končni rezultat tekme 4:1.

Povratna tekma sledi v nedeljo 11.marca. V finale napreduje ekipa, ki bo v skupnem seštevku imela boljši rezultat.

Glede na razpored po rednem delu, je bilo celo možno, da bi dvoboj Bled-Olimpija v resnici določil novega slovenskega prvaka, saj so v drugem polfinalnem dvoboju prednost višje uvrščene ekipe imeli v rokah Zagrebčani. Vendar se prva tekma na Jesenicah ni končala v tem duhu. Jeseničani so z odlično igro, predvsem v prvih dveh tretjinah, povsem nadigrali Zagrebčane in si pred povratno tekmo priigrali visoko prednost 10:4.

Avtor: Amir Hatič

Sicer pa sta bila na sporedu še dvoboja poražencev četrtfinalnih tekem. Ta dvoboja bosta določila kateri ekipi se bosta nato potegovali za 5.mesto in kateri za 7.mesto. V obeh teh dvobojih sta zmagali domači ekipi, vendar z razliko ki nakazuje, da dvoboja še nista odločena. Slavija je v izenačeni tekmi na koncu premagala KAC s 6:4, Celje pa je višjo prednost zapravil proti koncu tekme, a na konci vseeno zmagal z rezultatom 5:3.

 

Seznam nastopajočih igralcev na današnji tekmi si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije z današnje tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Razplet končnice lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top