skip to Main Content
Selekcija dečkov je (uspešno) zaključila z rednim delom državnega prvenstva

Danes je bil na sporedu še zadnji krog državnega prvenstva v selekciji dečkov (u-14).

Ekipa Olimpije si je že nekaj krogov nazaj zagotovila prvo mesto po tem delu tekmovanja, tako da so bile zadnje tekme bolj priprava na končnico in tekme  zares o končni razvrstitvi niso odločale. To je še posebej veljalo za današnjo tekmo, ko je v Tivoli prispela ekipa iz Celja. Celjani se namreč trenutno nahajajo na 7. mestu prvenstvene lestvice (in na tem mestu bodo redni del bržkone tudi končali). S 7. mestom se bo ekipa iz Celja sicer v četrtfinalnem obračunu izognila dvoboju z našimi zmaji, a vseeno ekipa sodi bolj na dno prvenstvene lestvice. Celjani so v dosedanjem poteku prvenstva zbrali 14 točk, zmaji pa kar 60. Presenečenja na tekmi tako danes nismo pričakovali.

In res ga ni bilo. Že v prvem delu so zmaji nastreljali svoje nasprotnike z razmerjem 26:6 v strelih. Res, da smo morali na prvi zadetek čakati do 11. minute, a po tem prvem zadetku je prednost ekipe Olimpije samo še naraščala. Po koncu prve tretjine je ta znašala 4:0, na koncu tekme pa je bil rezultat kar 12:0.

Na preostalih srečanjih so Jeseničani premagali Slavijo z 9:4, Blejčani so premagali Maribor s 7:2. Pred dnevi pa je Slavija v zaostali tekmi premagala Celje z 8:6. Do konca rednega dela prvenstva mora biti odigrana še tekma med Triglavom in Mariborom, a če na tej tekmi ne bo presenečenja, tekma o končni razvrstitvi na lestvici po rednem delu zares ne odloča o ničemer. Prav tako pa še čakamo na uradno odločitev o zaključku tekme naših zmajev, ki je bila v preteklem krogu prekinjena pred koncem srečanja (o te razpletu vas bomo obvestili takoj ko bo znan). A ne glede na odločitev “za zeleno mizo”, tudi ta tekma zares o končnem vrstnem redu prvega dela ne odloča.

Pari končnice so tako bržkone določeni. To so:

HK SŽ Olimpija – HDK Maribor

EC KAC – HK ECE Celje

HK MK Bled – HK Slavija Junior

HD Hidria Jesenice – HK Triglav

Pari tekmujejo po principu dveh zmag. Prve tekme četrtfinala bodo na sporedu 24. februarja, druge 3. marca, morebitne tretje pa 6. marca.

 

Seznam nastopajočih igralcev s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije z dogodka si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje – vključno z razpletom končnice, spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top