skip to Main Content
Selekcija dečkov je osvojila naslov državnih prvakov

V četrtek 28. marca je bila na vrsti povratna finalna tekma državnega prvenstva v kategoriji dečkov u-14.

Foto: Mitja Pipan

Tekma je bila za nas zelo pomembna, saj so se naši igralci na Bled odpravili s prednostjo zmage, ki so jo pred dnevi dosegli v Tivoliju. Glede na razplet tekme v Tivoliju (dokaj zanesljiva zmaga z rezultatom 6:1) ter glede na celotne dobre igre, ki so jih naši igralci kazali v zadnjem času, smo bili vsi optimistični, da bodo zmaji zmagali tudi na Bledu. S tem tretja tekma v Ljubljani sploh ne bi bila več potrebna in bi se naslov državnega prvaka podelil že danes. In točno tako je tudi bilo….

Že začetek tekme je bil malce poseben. Domači organizator je poskrbel za predstavitev igralcev s svetlobnimi efekti, hkrati pa sta se ekipi pred tekmo “poklonili” tudi naši državni himni. V takšnem tekmovalnem duhu se je tekma nato tudi pričela. Prvi del uvodne tretjine je pripadel našim igralcem. Pobuda je bila na naši strani. To pobudo so z občasnimi nevarnimi protinapadi presekali domači igralci, a nevarnih strelov je bilo vseeno sproženo več z naše strani. Po 10 minutah igre pa je igra postala bolj enakovredna in večkrat je moral naš vratar dobro posredovati. Takšna igra je trajala vse do 17. minute, ko smo videli prvi zadetek. Igralci Olimpije so napadli. Sledila je kombinacija za vrati, dokler ni plošček prišel do našega branilca na levi strani. Branilec je sprožil strel proti vratom. V gneči pred vrati je plošček spremenil smer in končal v mreži. Olimpija je povedla z 1:0.

Foto: Mitja Pipan

Zadetek je naše igralce dodatno prebudil in do konca tretjine so nanizali še ne kaj lepih priložnosti, a rezultat je ostal nespremenjen in z vodstvom naših 1:0 se je prva tretjina tudi končala.  Uvodne minute druge tretjine so pripadale domači ekipi, saj so morali zmaji “oddelati” kazen z igralcem manj, ki so si jo prislužili na koncu prve tretjine. A kazen je minila brez zadetkov in naši igralci so kmalu zopet prevzeli pobudo. In to se je pokazalo tudi na rezultatu. V 25. minuti so naši igralci na ledu drsali z igralcem več v polju. Plošček je nekaj časa krožil med našimi igralci, nato pa je sledil strel z modre črte in Olimpija je vodila že z 2:0.

A tekma tu še ni bila odločena. V 27. minuti je prišlo do trka dveh igralcev pred našimi vrati. Plošček je prišel do modre črte in domač napadalec je z natančnim strelom izkoristil gnečo pred našimi vrati. Izid je bil znižan na 2:1. Zadetek je dal domačim dodatno moč, da so še bolj pogumno zadrsali na ledu. V naslednjih minutah so bili domači tako kar nekajkrat zelo nevarni pred našimi vrati. Naši igralci so se branili – tudi s prekrški in kar nekajkrat so imeli domači v teh minutah igralca več na ledu. A pri teh kaznih igra vseeno ni bila enostranska. Naši igralci so bili dovolj spretni, da so z nevarnimi protinapadi zagrozili tudi, če so imeli na ledu igralca manj. In točno to se je zgodilo v 30. minuti. Domači igralci so imeli že drugič zapored igralca več na ledu. Napadali so na naša vrata. Naš napadalec se je dokopal do ploščka, sam zadrsal proti domačim vratom in premagal domačega vratarja za vodstvo Olimpije s 3:1.

A po tem zadetku so naši zmaji seveda še vedno imeli igralca manj na ledu. Gostje so se uspeli zbrti in še v isti kazni so tudi oni dosegli svoj zadetek. Rezultat je bil 3:2, igra pa je bila popolnoma odprta. Gledali smo dober hokej. Do konca tretjine so si sledile še nekatere priložnosti in ko je že kazalo, da se rezultat v tej tretjini ne bo več spreminjal, je v 38. minuti padel zadetek. Naši so bili v napadu. Sledila je podaja na levo stran do našega branilca, ki je z močnim strelom od daleč premagal vratarja in izid je bil 4:2. Z malce višjim vodstvom naših se je tako druga tretjina tudi končala. Vodstvo zmajev je bilo popolnoma zasluženo. Razmerje strelov na gol je bilo na primer 16:30 v korist Olimpije (po dveh tretjinah).

Foto: Mitja Pipan

Seveda pa so v zadnjo tretjino razumljivo še bolj odločno krenili domači. To je bila zadnja tretjina zadnje odločilne tekme in kaj drugega jim tudi ni preostalo. A naši igralci so znali igro obdržati pod kontrolo. Četudi so občasno domači pritisnili na naša vrata, se izid ni spremenil. Vse to je trajalo do 53 minute, ko so naši igralci dosegli nov zadetek. Plošček se je nahajal v obrambni tretjini Bleda. Sledil je strel na domača vrata. V gneči pred vrati je plošček ponovno spremenil smer in z rezultatom 5:2 je vse kazalo na to, da je tekma odločena. Še posebej, ker so zmaji v naslednji minuti izkoristili še eno priložnosti in povedli že kar s 6:2.

A ni še bilo čisto tako. Naši igralci so se malce prehitro pričeli veseliti in v 55. minuti so domači znižali rezultat na 5:3. Nato pa so razumljivo iz vrat še potegnili svojega vratarja. To je sicer odprlo možnost za nov zadetek naših igralcev, a naši igralci so se bolj posvetili obrambi. To pa se ni dobro končalo, saj so domači v 57. minuti zadeli in rezultat je bil znižan na 6:4. Za nekaj trenutkov je izgledalo, da bomo videli zelo zanimivo končnico. A sekunde so minevale naprej in kmalu se je pokazalo, da je bila razlika v prid naši ekipi vseeno prevelika in možnosti za nekakšen senzacionalni preobrat seveda ni bilo. Tekma se je končala in z zmago 6:4 so se naši igralci lahko veselili novega naslova državnega prvaka….. Veselje se je lahko pričelo….

Foto: Mitja Pipan

 

Ekipo, ki je v letošnji sezoni osvojila naslov državnih prvakov si lahko podrobneje ogledate na tej povezavi.

Fotografije z zadnje finalne tekme (foto: Mitja Pipan) si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer si lahko celotno dogajanje v selekciji dečkov ogledate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top