skip to Main Content
Še en teden do začetka lige prvakov

Še dober teden loči naše fante od zgodovinskega prvega nastopa v Champions Hockey League. Liga prvakov pomeni veliko dela za fante na ledu in veliko novih zadolžitev v pisarni.

Na današnji novinarski konferenci smo medijem predstavili, kaj za naš klub pomeni sodelovanje v tem tekmovanju. To je zagotovo velika čast za naš klub, obenem pa tudi priložnost za rast kluba tako po tekmovalni in športni plati kot pri nabiranju izkušenj.

Smo med manjšimi klubu v CHL, a vendarle smo v družbi 32 najboljših evropskih hokejskih ekip. ”To je izjemna čast za naš mladi klub in pomeni uvrstitev na tekmovalni zemljevid. Tekmeci so organizacijsko in športno velikani, za nas to je velik zalogaj. Veseli pa nas, da smo pripeljali tak hokejski nivo v Slovenijo in želimo si, da bi si tekme prišli pogledat ljubitelji športa iz vse Slovenije. To je priložnost, kakšne pri nas še ni bilo,” je povedal predsednik kluba Miha Butara.

Direktor kluba je predstavil številne izzive, s katerimi smo se srečali v preteklih štirih mesecih. Organizacijsko je namreč CHL na višjem nivoju kot liga ICE. Sodelavci kluba smo redno sodelovali na usposabljanjih in delavnicah, ki jih je CHL pripravila za klube. A kot je povedal Anže Ulčar, ”smo vsi veseli tega, sa je to priložnost, da zrastemo kot klub in se veliko naučimo. Kar pa se tiče športnega področja, pa je to izjemna priložnost. Liga prvakov je čast, pa tudi priložnost.”

Trener Mitja Šivic je povzel priprave zadnjega meseca, s katerimi je zelo zadovoljen. S fanti so začeli s treningi 25. julija in naredili ogromno. Domači igralci vedo, kaj jih čaka, letos je tudi veliko pa da so tujci prišli odlično pripravljeni. ”Sledili smo načrtom, ki smo jih imeli. Iz tekme v tekmo smo boljši, pol ekipe imamo druge, čaka nas veliko dela, a smo na pravi poti. Želim, da smo v pravi pripravljenosti za tekme, fantje pa so bili v tem času super,” pravi Mitja. In dodaja, da njegov moto ostaja enak kot doslej. To pa je, da se fantje lotevajo vsakega dneva posebej, gredo tekmo za tekmo. ”Že iz lige ICE smo navajeni igrati po dve do tri tekme na teden, nam ritem ne bo prehud. V ligi prvakov nočemo videti mentalitete poražencev,” je odgovoril na novinarsko vprašanje, kako bo na ekipo vplival poln urnik. ”Ja, tekmovanje v ligi prvakov je pomembno, a za nas so pomembna vsa tekmovanja, v katerih igramo,” še pravi Mitja.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top