skip to Main Content
Salzburg odnesel tri točke

Po reprezentančnem premoru je ponovno nastopil čas za hokej v Tivoliju. Današnja tekma je tudi prva domača tekma po uradnem izstopu bratislavske ekipe in prva domača tekma s spremenjenim načinom točkovanja.

Tokrat je Tivoli drugič v tej sezoni gostil trenutno petouvrščeno ekipo EC Red Bull Salzburg. Rivalstvo med Salzburgom in Ljubljano se odvija še iz časov lige EBEL. V prvem obračunu v Tivoliju so slavili zmaji, tokrat pa so biki v Ljubljano prišli odločeni, da popravijo vtis po porazu v Ligi prvakov.

Gostje so povedli že v prvi minuti, sledili sta še dva hitra gola, s katerima so gostje hitro izkoristili trenutek nezbranosti domačih. Trener Mitja Šivic je v vratih Žana Usa zamenjal s Paavom Hölso, ki pa se je v nadaljevanju v drugi tretjini poškodoval in v igro je ponovno vstopil Žan Us. Tudi zmaji so imeli lepe priložnosti, a jim v nadaljevanju ni uspelo prikazati preobrata, kakšnega so izvedli na zadnji tekmi v Znojmu, ko so v zadnji tretjini zadeli kar petkrat.

Salzburška mrežo se je zadela dvakrat, ko je v 25. minuti za gol ob podaji Žige Panceta zadel Guillaume Leclerc. Rezultat je v 58. minuti z zadetkom nekoliko popravil tudi Sebastien Piche. Zmaji so si ustvarili več lepih priložnosti, a plošček kar ni hotel v mrežo in na koncu so gostje zasluženo odnesli tri točke iz slovenske prestolnice. Olimpija kljub temu ni bila nadigrana, v strelih je bila celo boljša (40:34) od rdečih bikov.

“Salzburg nas ni presenetil, pričakovali smo, da bodo v Ljubljano prišli zelo motivirani po porazu v Ligi prvakov. Začeli so zelo agresivno, nismo imeli odgovora. Prehitro smo se znašli v zaostanku štirih golov. V nadaljevanju tekme smo vzpostavili ravnotežje, a je bilo prepozno. Salzburg je igral na nož, ni popuščal in dokazali so, da so res kakovostna ekipa. Hvala, vsem v Tivoliju in navijačem, ki so nas podpirali do zadnje minute, to je bilo res lepo in nam veliko pomeni,” je po tekmi povedal Luka Kalan.

Tudi tokrat so se izkazali navijači in obiskovalci v Tivoliju, ki so celo tekmo bučno spodbujali fante. Na začetku tekme so razvili transparent dobrodošlice malemu Liamu, ki je ta teden razveselil Aneto in Miho Štebiha. V zadnji tretjini pa si je Mitja Šivic prislužil navdušeno skandiranje domačih navijačev in napis: Mitja Šivica, trener številka 1.

Zmaje že v torek čaka nov obračun v državnem prvenstvu – večni hokejski derbi. Prvi plošček bo v Tivoliju padel ob 19.45.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top