skip to Main Content
S Pokalom Slovenije uradni začetek sezone

Danes se v Kranju začenja tekmovanje za Pokal Slovenije, na katerem naši fantje začenjajo boj za prvo lovoriko v sezoni. Moštvo je sestavljeno, priprave končane, fantje pa pripravljeni na tekmovanje. V tej sezoni nas pole državnega prvenstva in Alpske hokejske lige čaka še premierni nastop na celinskem pokalu.

Zmaji bodo na kranjsko ledno ploskev stopili v četrtek, ko bodo njihovi nasprotniki mladi železarji. Jedro ekipe tudi v tej sezoni ostaja nespremenjeno, v moštvu so zgolj slovenski igralci, o morebitnih tujih okrepitvah trenutno v klubu ne razmišljamo.

Kot je na novinarski konferenci predstavnikom sedme sile povedal predsednik Miha Butara: »V klubu stremimo za tem da bi vsako leto napredovali na vseh področjih. Letos smo kadrovsko okrepili pisarno, pri prodaji vstopnic imamo novega partnerja – Moje karte. Klub je finančno stabilen, v zadnjih dveh sezonah smo proračun za ves klub povečali za 40 odstotkov, dobivamo nove podpornike, partnerje. Naši tekmovalni cilji so jasni: še naprej želimo osvajati lovorike z izključno slovensko ekipo, želimo nastopati v čim bolj konkurenčnem okolju, zavezani pa smo tudi vzgoji mladih hokejistov. Naš novi izziv v tej sezoni je celinski pokal.«

Ravno vzgoja mladih hokejistov ostaja eno izmed najpomembnejših poslanstev kluba, s katerim se intenzivno ukvarjajo trenerji mlajših kategorij in športni direktor Tomaž Vnuk. »Slovenski hokej in tudi naš klub je pred velikim izzivom, kako zadržati mlade, ki končujejo šolo. Pristop pokrovitelja, podpora občine in stabilna članska ekipa so spodbuda, da ostajajo v tem okolju, da tu vidijo prihodnost in tako tudi ostanejo v športu,« je povedal Tomaž Vnuk. Seveda bo pri tem tudi dodatna spodbuda dodatna ledna ploskev, ki se obeta pred dvorano, poleg tega pa tudi prenova obstoječe dvorane.

Cilji članske ekipe, ki se je letos okrepila z Anžetom Ropretom in Miho Logarjem, so usmerjeni v osvajanje novih lovorik, čeprav je bila lanska sezona resnično izjemna. »Mislim, da smo letos celo za odtenek močnejši, saj so priprave opravili tudi igralci, ki so se nam lani pridružili med sezono. Držali se bomo istega načela kot lani. Igrati želimo dober hokej, prepričan sem, da igramo gledalcem všečen hokej. Priprave so potekale brez posebnosti. Smo pripravljeni in se že veselimo prvih tekmovanj. V celinskem pokalu se želimo na uvodnem turnirju dobro odrezati,” je pred uradnim začetkom sezone povedal trener Jure Vnuk.

»Priprave so bile podobne lanskim, naporne, ampak vsi se dobro zavedamo, da je to podlaga za celotno sezono in da je to baza, ki jo pač potrebujemo. Pretirana sproščenost zaradi osvojenih lovorik ne pride v poštev, začenja se nova sezona z novimi cilji. Lani je bilo res lepo videti poln Tivoli in igrati pred toliko obiskovalci, ki te bodrijo. Verjamem, da se bomo skupaj z navijači, ki so nas v lepem številu podprli že na avgustovski pripravljalni tekmi, spet  skupaj veselili novih uspehov v novi sezoni,« pa je dodal Aleš Mušič, ki ostaja kapetan zeleno-belega moštva.

Pokal Slovenije lahko spremljate na hokejtv.si ali v Kranju. Zmaji igrajo prvo tekmo v četrtek, 5. septembra, ob 19.00

Alpska hokejska liga se začne 14. septembra, v Tivoliju gostuje moštvo KAC II. Letos v Alpski ligi sodeluje 18 ekip, novinca sta Linz in Dunaj.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top