skip to Main Content
Rezultat tekme proti MAC Budapest na prvi pogled vara

Hokejistke HK SŽ Olimpija – članice, ki v razširjeni sestavi nastopajo v European Women’s Hockey Leagua, so minuli konec tedna v domačem Zalogu gostile ekipo MAC Budapest, ki si na lestvici trenutno deli drugo mesto s še eno ekipo iz Maržaske prestolnice, KHM Budapest

Včerajšnja tekma se je morda res zaključila s podobnim rezultatom, kot pred tem tekmi proti Aisulu Almaty in Bolzano Eagles, vendar pa je bil glavni trener Aci Ferjanič po koncu tokratnega obračuna videti bolj zadovoljen. Seveda so madžarske hokejistke, ki nastopajo v elitni diviziji svetovnega ženskega hokeja, dosledno kaznovale sleherno nezbranost igralk Olimpije, kot se je to zgodilo v zadnjih petih minutah tekme. Vendar pa so zmajčice s kapetanko Evo Dukarič na čelu dokazale, da z zbrano igro in pravo medsebojno komunikacijo lahko zaustavijo še tako hitre in prodorne nasprotnice. Dober dokaz za to je zaključek včerajšnje druge tretjine, ko je v solo prodoru mrežo nasprotnic zatresla Tamara Breznik ter nato še dobršen del zadnje tretjine.

Tekmovanje v EWHL se nadaljuje na predpraznični konec tedna, ko v Slovenijo na “dvojni vikend” prihaja danska ekipa Hidovre IK Selects, še pred tem pa bodo dekleta HK Triglav Kranj prihodnjo nedeljo v sklopu državnega prvenstva na domačem ledu gostile ekipo HK Olimpija.

 

Zapisal: Rok Srakar

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji članic spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top