skip to Main Content
Revanša na domačem ledu

Oktober se ne bi mogel začeti boljše kot z novo domačo tekmo HK SŽ Olimpija. Tokrat je v Hali Tivoli gostoval Innsbruck, s katerim ima ljubljanska ekipa neporavnane račune. Spomnimo se, prav innsbruška ekipa je bila tista, ki je Olimpijo v ICEHL ligi pozdravila s prvim in doslej edinim porazom.

Ljubljanski zmaji so bili pred prvim ploščkom lačni nove zmage pred domačimi navijači, v domačem gnezdu. Tako so že v prvi tretjini poskrbeli za vodstvo z zadetkom Žige Panceta, ob podaji Nika Simšiča in Daniela Wadea Murphyja z igralcem več na ledu. Kar dva zadetka sta bila čudovit zaključek akcij domačih igralcev, Aleš Mušič pa je bil tisti, ki je ob podaji Jake Sodja v 25. minuti tekme zatresel mrežo innsbruškega vratarja z igralcem manj.

V zadnjih napetih minutah zadnje tretjine so domači navijači zmajem izkazali podporo s stoječim navijanjem, ko sta bili ekipi izenačeni in ko je kazalo, da bo tekma prvič v sezoni epilog dočakala v podaljških. Tivoli je prvič v tej sezoni gostil podaljške. Kljub borbeni predstavi ljubljanske ekipe, je na koncu v drugi minuti podaljška slavila innsbruška ekipa, zmaji pa so na domačem ledu osvojili točko. Za najboljšega igralca tekme je bil na koncu izbran Žan Us, ki je mrežo ljubljanske ekipe pred streli gostov obranil kar 37-krat.

”Innsbruck je igral zelo dobro, še posebej so nevarni ob prednosti igralca več, tudi pred vrati so mojstri kratkih podaj. Poznalo se nam je, da smo bili oslabljeni na branilskih položajih, dodatno pa so nas izmučile izključitve v drugi tretjini. To je boleč poraz, a že v nedeljo je na Dunaju naslednja tekma,” je po tekmi povedal vratar Žan Us. “Zelo smo zadovoljni z izkupičkom točk, a ne smemo popustiti. Liga IceHL je nekaj popolnoma drugega kot Alpska hokejska liga, hitro sem se navadil na ta ritem. Najboljšo tekmo smo odigrali v Bolzanu, tokrat pa je bila najtežja tekma za nas.”

Zmaji bodo nedeljo preživeli na Dunaju, kjer jih čaka Vienna Capitals, Tivoli pa bo za navijače ponovno odprla vrata prihodnji petek, 8. oktobra, ko v goste prihajajo naši večni tekmeci iz Alpske hokejske lige, južnotirolska ekipa Pustertal Wölfe.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top