skip to Main Content
Redni del prvenstva mlajših dečkov 2017/18 je končan

Sobota 11.februarja je prinesla še zadnje tekme v rednem delu prvenstva mlajših dečkov v letošnji sezoni.

Avtor: FB Profil HK ECE Celje

Mlajši dečki so imeli v letošnji seozni kar naporen urnik (26 tekem). Različni dejavniki kot so zasedenosti dvoran, menjava urnika, daljša potovanja in podobne zadeve so marsikatero tekmo tekom sezone prestavile iz začetnih terminov. Selekcije mlajših dečkov v zadnjih dneh in tednih odigrale kar veliko tekem, da bi pravočasno odigrale vse načrtovane tekme. Tako so v preteklem tednu igralci Olimpije Beli kar trikrat stopili na led, igralci Olimpije Zeleni pa enkrat.

Najprej so igralci Olimpije v sredo 7.februarja gostovali v Kranju. Tekma bi sicer morala biti pred tedni odigrana v Ljubljani, a je zaradi prezasedenosti dvorane odpadla. Igralci Olimpije Beli so v tej sezoni že enkrat gostovali v Kranju. V prvem delu sezone so z 12:0 izgubili proti ekipi HK Triglav. Tokratno gostovanje je bilo zelo podobno. Mladi igralci Belih se na Kranjskem ledu enostavno niso najbolje znašli in tekma se je končala z rezutatom 13:0.

Nato smo v četrtek 8.februarja videli dvojni program na Bledu. Že zjutraj so se na Bled odpravili igralci ekipe Zeleni. Na Bledu jih je čakala ekipa HKMK Bled B. Mlada ekipa HKMK Bled B v drugem delu rednega dela prvenstva ni kos svojim nasprotnikom in podobno je bilo tudi v primeru ekipe Olimpija Zeleni, ki so na koncu slavili z rezultatom 20:0. Popoldne pa se je na Bled odpravila še ekipa Olimpija Beli. Na Bledu jih je tokrat čakala ekipa HKMK Bled A. Ekipa HKMK Bled A je po rednem delu zasedla visoko 4.mesto in se glede na rezultate v drugi polovici rednega dela uvršča med glavne kandidate za vrh prvenstva. Nenazadnje so v prejšnji sezoni ravno Blejčani v finalu igrali s kasnejšimi zmagovalci – ekipo Olimpije. Vseeno so Igralci selekcije Olimpija Beli v tekmo stopili odločno. V prvi tretjini so prikazali borbeno igro. Kakovostnejši Blejčani so to tretjino sicer dobili z rezultatom 3:0, a igra Zmajev vsekakor ni razočarala. Podobna igra se je nadaljevala vse do polovice druge tretjine, ko je bil rezultat 4:1 za domačine. Nato pa so igralci Olimpije pričeli delati preveč napak in vodstvo domačih se je počasi povečevalo. Druga tretjina se je končala z rezultatom 10:1 v korist Bleda. Podobna igra se je nadaljevala tudi v zadnji tretjini, kjer pa so si borbeni Ljubljančani vseeno priborili še en zadetek in tekma se je končala z rezultatom 16:2.

Avtor: Boštjan Ponikvar

V soboto 10.februarja pa je sledila še zadnja tretja tekma ekipe Olimpija Beli. Tokrat so Zmaji odpotovali v Celje. Celje, se za razliko od ostalih zadnjih nasprotnikov, nahaja v drugi polovici prvenstvene lestvice in možnost za enakovreden dvoboj so začutili tudi Ljubljančani. Borbeno so vstopili v tekmo. Tekma je bila izenačena, a učinkovitejši so bili vseeno domači igralci. V prvi tretjini so izkoristili napaki Ljubljanske obrambe in na prvi odmor odšli z vodstvom 2:0. Izenačen dvoboj se je nadaljeval tudi v drugi tretjini, ki se je končala s končnim rezultatom 4:1. V zadnji tretjini pa so Zmaji še zadnjič poizkusili priboriti pozitiven rezultat. Igra je bila napadalna (igralci Olimpije so skozi celotno tekmo sprožili 24 strelov na vrata domačih, domači pa “le” 22 na vrata gostov), a žal neučinkovita. Izid se tako v zadnji tretjini ni spremenil in 4.1 je bil tudi končni rezultat tekme.

Avtor: Aleš Modic

Poleg tekme Olimpije je bilo odigranih tudi nekaj preostalih tekem. Jeseničani so s 3:0 premagali Maribor, HKMK Bled A je s 15:6 premagal HDD Bled, Slavija je bila z 12:1 boljša od ekipa HKMK Bled B, Triglav pa je s 7:3 premagal Medveščak. Prav tako je Slavija pred dnevi v zanimivi tekmi s 5:4 premagala Jesenice. Sicer pa je bilo te dni kar nekaj zaostalih tekem registriranih za “zeleno mizo”, saj jih ekipe niso uspele pravočasno odigrati.

Lestivca rednega dela je tako sedaj dokončna.

Sledi končnica. Najprej bomo videli t.i. “predkrog” končnice v katerem se pomeri zadnjih 8 moštev rednega dela. Ti sestavljajo 4 pare. Zmagovalci teh 4 parov se nato pomerijo v naslednjih dneh parih in zmagovalci teh dveh parov se nato priključi prvim šestim ekipam rednega dela v klasičnem četrtfinalu.

Ekipa Zeleni z osvojenim 2.mestom v rednem delu tako z izločilnimi boji čaka do 3.marca. Ekipa Beli pa s končnico začenja takoj. Končnica se sicer začenja s prvimi tekmami že v torek 13.februarja (povratne se nato odigrajo v soboto 17.februarja). Razplet na lestivici je ekipi Beli dodeli ekipo Crvene Zvezde. Kdaj točno bodo tekmi zares odigrani bo znano v naslednjih dneh.

Sicer pa so prvi 4 pari prvih izločilnih bojev v končnici naslednji

HK Olimpija Beli – SKHL Crvena Zvezda

HDK Maribor – KHL Medveščak

HDD Bled – KHL Zagreb

HK ECE Celje – HKMK Bled B

 

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Beli z dne 7.2 si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Zeleni z dne 8.2 si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Beli z dne 8.2 si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Beli z dne 10.2 si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu U-12 lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki mobilnih telefonov lahko uporabljajo to povezavo).

 

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top