skip to Main Content
Razburljiva tekma kadetov v Tivoliju je na koncu pripadla gostom

Sobota 29. septembra je prinesla nove tekme za selekcijo kadetov. V Tivoli so prispeli Blejčani.

Blejčani so v dosedanjih treh tekmah zabeležili kar tri zmage. Zmaji pa so na prvih dveh tekmah pokazali zelo dobro igro, a v četrti krog vstopajo z visokim porazom proti ekipi KAC iz tretjega krogu.

Ekipo Ildarja Rahmatullina je torej čakala težka tekma.

Prva tretjina je bil v resnici še najbolj miren del tekme. Sicer smo gledali odprto igro z veliko drsanja. A ekipi sta se izmenjavali v posesti ploščka, pravih 100% priložnosti pa ni bilo. Vratarja obeh ekip sta bila preveč zanesljiva in ta del igre se je končal z “nogometnim” izidom 0:0.

Avtor: Rok Zupanc

Drugo tretjino nato bolje odprejo Zmaji. Že v prvi minuti so moralo gostje narediti prekršek za izključitev. Med prednostjo z igralcem več, so si igralci Olimpije ustvarili priložnost Nika Pratnekerja Hatiča s strelom z modre črte, kar pa je bilo premalo in gostje so se ubranili. A igralci Olimpije so nalet ohranili tudi po tem, ko sta bili ekipi v polni postavi. V 23.minuti kreneta Borna Kopač in Just Alojz Sopotnik v napad. Prvi je drsal Borna. Blejski branilci so mu preprečili strel, a Borna se je znašel in plošček podal Justu. Ta se je znašel sam pred nasprotnim vratarjem in zadel za 1:0.

Zadetek igre ni umiril in nadaljuje se odprta in hitra igra. V 25. minuti je lep prodor uprizoril Karlo Marinkovič, a vratar gostov je bil tokrat uspešnejši. So pa gostje ob tem storili prekršek za izključitev. Sledil je sodniški met, ki so ga Ljubljančani dobili. V napadalni tretjini so si izmejnali nekaj podaj. Nato je z modre črte na desno stran podal Lan Matija Jan. Plošček je prišel do Borna Kopača, ki je sprožil strel in domači so se lahko veselili vodstva z 2:0.

Tudi tu se igra še ni ustavila. Nekaj časa so napadali eni, nekaj časa drugi. V takšni igri pa so bili na koncu vseeno uspešnejši gostje. V 33. minuti so Blejski hokejisti krenili v protinapad. Domači branilci so sicer preprečili prodor pred vrata, a Blejski napadalec je sprožil lep in neubranljiv strel z višine modre črte in izid je bil znižan na 2:1.

A ta zadetek domačih igralcev ni zmedel. Kmalu sledi nova izključitev na strani Bleda. Zmaji ponovno napadejo v napadalni tretjini. Gašper Šubic na desni strani lepo poda v sredino Niku Pratnekerju Hatiču. Nik pa nato še lepše zaposli na levi strani odkritega Martina Vahena, ki iz bližine zadene in vodstvo Zmajev je v tem trenutku znašalo že 3:1.

A v tej točki se igra Olimpije malce upočasni. Ni bilo več tiste energije, ki smo jo spremljali pred zadetki. Posledično gostje prevzamejo pobudno. Najprej domači naredi malce nepotreben prekršek v napadalni tretjini. Kazen igre z igralcem manj “preživijo”, a kmalu zatem v 40. minuti sledi nov podoben prekršek.

Avtor: Rok Zupanc

V 2. tretjini se domači sicer ubranijo novega zadetka, a kazen se presene v zadnjo tretjino. Tu pa so bili gostje uspešni in v 41. minuti je izid znižan na 3:2. Gostujoči igralci so začutili svojo priložnost in so pritisnili na vrata domačih. Kmalu sledi nova priložnost, kjer se izkaže vratar domačih Jakob Zupančič. A ob naslednjem strelu je Jakob nemočen in v 42.minuti je izid že poravnan.

Po izenačujočem zadetku domači končno le vzpostavijo ravnotežje. Sledila je igra, kjer je vsaka ekipa želela doseči vodilni zadetek, hkrati pa nobena ekipa ni želela preveč tvegati. Malce več priložnosti je sledilo ob izključitvah. Najprej so prekršek storili gostje. Igralci Olimpije so si preko Mauro Zupaniča in Gašperja Šubica ustvarili nekaj nevarnih strelov, a rezultat je ostal nespremenjen. Nato pa je sledila še izključitev na strani domačih, ki prav tako ni prinesla spremembe rezultata.

Nato pa pride na vrsto 57.minuta. Igralci Olimpije so se nahajali v napadu, kjer pa zaradi napake izgubijo plošček. Sledi hiter protinapad po levi strani. Gostje so bili uspešni in protinapad pretvorili v nov zadetek in vodstvo s 4:3.

V končnici nato do 59. minute pravih priložnosti ni bilo. Takrat pa pride do nove izključitve na strani Bleda. Trener Ildar Rahmatullin vzame minuto odmora in pripravi ekipo na zadnji napad. Sledi pritisk in kmalu domači iz vrat potegnejo še svojega vratarja. Med pritiskom je do lepe priložnosti pred vrati prišel Borna Kopač, a ploščka ni uspel poriniti v mrežo. To pa je žal pomenilo, da je rezultat ostale nespremenjen in gostje so se lahko veselili zmage s 4:3.

Na preostalih tekmah je Maribor premagal Triglav s 7:5, Jesenica pa Slavijo s 6:0. Tekma med Crveno Zvezdo in ekipo KAC ni bila odigrana.

Prvenstvo se nadaljuje že v torek, ko Zmaji “potujejo” v Zalog.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer pa lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top