skip to Main Content
Rajsar odločil derbi v Tivoliju

V nedeljo, 25. novembra, je bil v Hali Tivoli drugi slovenski hokejski derbi v tej sezoni v Alpski hokejski ligi. Kot na prvem pred mesecem dni v Podmežakli so tudi na tokratnem derbiju slavili zeleno-beli s 4:3.

Avtor: Eva Brili Grebenar

Obračun večnih tekmecev je bil vreden ogleda in številni gledalci so si lahko ogledali napet dvoboj, za mnoge igro živcev, predvsem pa preobratov. Začetek tekme je bil v znamenju domače ekipe, ki je z golom kapetana Aleša Mušiča po podaji Gala Korena hitro povedla. Po prvi tretjini je Olimpija držala vodstvo gola razlike, kljub dvema izključitvama na njeni strani.

Druga tretjina je bila veliko bolj pestra in razgibana. Gostje niso izkoristili igralca več na ledu in kmalu zatem je za podvojeno vodstvo zadel Gregor Koblar. Po vodstvo 2:0 se je zdelo, da so gostje zamenjali prestavo in čedalje bolj pritiskali na vrata Žana Usa. Ko je Žan Jezovšek nepravilno zaustavil Luko Kalana, so sodniki dosodili kazenski strel, s katerim je Kalan znižal vodstvo zmajev na 2:1. Jeseničani so nadaljevali s pritiskom in zadeli še enkrat, a so sodniki zaradi visoke palice gol razveljavili. Za goste je za izenačenje zadel Miha Brus.

Začetek zadnje tretjine je s hitrim zadetkom gostov za vodstvo 2:3 pomenil pravi hladen tuš za domače občinstvo. A zmaje je v igro vrnil Aleš Mušič in spet izenačil. Po tem zadetku so se zmaji zbrali, večjo zbranost pa je kronal Sašo Rajsar, ki je v zadnji minuti stal ob pravem trenutku na pravem mestu. Po strelu Žana Jezovška se je plošček od ograde odbil prav na Rajsarjevo palico, ki ga je le še spretno potisnil za hrbet vratarja Saundersa. Ljubljančani so zdržali pritisk Jeseničanov in razveselili domače občinstvo.

»Po preobratu Jeseničanov smo se pobrali in obrnili tekmo v naš prid, šli smo pač na zmago. Tak je šport, stvari se lahko hitro obrnejo. Vedeli pa smo, da se bo tudi nam delo enkrat obrestovalo. Mislim, da so gledalci uživali v hokeju. Veseli smo, da se jih je toliko nabralo na tribunah. Mi se bomo trudili še naprej, da bomo na naslednjih tekmah še boljši,« je po tekmi povedal strelec odločilnega gola Sašo Rajsar.

Avtor: Eva Brili Grebenar

»Danes se je zgodil šport, veliko preobratov, včasih tako to je. Narekuješ tempo, imaš stvari v svojih vajetih, potem pa pride trenutek nezbranosti in se pak drugače odbije, nasprotna ekipa se dvigne, ti padeš. A nič ne de, danes smo se zbrali in vrnili. Verjeli smo, da se lahko vrnemo tudi po zaostanku,« je povedal kapetan Aleš Mušič in strelec dveh zadetkov za zeleno-bele.

Trener Jure Vnuk je po tekmi priznal, da je bil derbi s trenerske klopi precej stresen. »Bil je nervozen dan, nervozen derbi, a neizmerno sem vesel, da so tri točke ostale doma. V derbijih so vodstva varljiva, nasprotnik se lahko hitro vrne v igro. Takoj se nam je maščevalo, ko smo malo dali »nogo z gasa«. Po drugi tretjini so imeli fantje v garderobi jasna navodila: igrali bomo 60 minut, do zadnje minute,« je povedal Jure Vnuk, ki je bil vesel, da se je pristop obrestoval. »Veseli me, da so gledalci v dvorani spremljali dober hokej, da se vračajo v dvorane in na tribune, kar je tudi naš namen.«

Na novinarsko vprašanje, kaj ga pri ekipi, ki jo vodi, najbolj navdušuje, je odgovoril: » Naši fantje me navdušujejo že celo sezono, so homogena ekipa, ne predajajo se, izpolnjujejo naloge in ponosen sem, da sem lahko njihov trener.«

Naslednji derbi bo spet v Hali Tivoli v soboto, 22. decembra, ob 17.30

Goli:

Aleš Mušič 3′; Koren, Zajc

Gregor Koblar 30′; Rajsar, Planko

Aleš Mušič 51′; Planko, Zorko

Sašo Rajsar 60′; Jezovšek, Koblar

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Videoposnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Videopovzetke s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top