skip to Main Content
Raimo Summanen je novi trener HK SŽ Olimpija

Vodstvo HK SŽ Olimpije se je dogovorilo za sodelovanje s priznanim finskim hokejskim strokovnjakom Raimom Summanenom, ki vodenje članske ekipe prevzema za dve leti.

V svoji bogati trenerski karieri je Raimo Summanen deloval kot glavni trener ekip, kot so Jokerit, Blues, Ilves, HIFK v najmočnejši finski ligi, Rapperswil-Jona Lakers v najmočnejši švicarski ligi in Avangard Omsk v KHL, drugi najmočnejši ligi na svetu. S klubi, s katerimi je sodeloval, je dvakrat osvojil naslov finskega prvaka, dvakrat je v Liigi osvojil drugo mesto, enkrat prvak IIHF celinskega pokala, v KHL pa konferenčni finale in končno drugo mesto.

Bil je tudi trener finske članske reprezentance, s katero je na svetovnem pokalu v Torontu osvojil naslov podprvaka. Med drugim je bil imenovan za najboljšega finskega trenerja in bil sprejet v finski hokejski hram slavnih.

Raimo Summanen je bil tudi izvrsten igralec, ki je v svoji karieri nastopal tako v najmočnejši finski ligi, v kateri je osvojil več naslovov finskega prvaka, kot tudi NHL. Igral je za moštvi Vancouver Canucks in Edmonton Oilers, ki ga je izbral na naboru in s katerim je osvojil tudi Stanleyjev pokal. Bil je večkratni član all-star ekip in eden boljših strelcev tako v klubih kot v finski reprezentanci, s katero je leta 1995 osvojil naslov svetovnega prvaka.

Zadnja leta se ukvarja z razvojem najboljših hokejskih igralcev in z nekdanjim olimpijskim hitrostnim drsalcem Jannetom Hänninenom vodi trening kampe za finske NHL igralce.

Miha Butara, predsednik HK SŽ Olimpija: ”Zelo me veseli, da smo v slovenski hokej pripeljali vrhunskega hokejskega strokovnjaka s katerim smo bili v stikih že od lanskega leta. Naši cilji so jasni in prepričan sem, da smo jim z Raimom Sumannenom korak bližje. Prepričan sem tudi, da bomo s tem sodelovanjem pripomogli k razvoju ne le ljubljanskega, ampak tudi slovenskega hokeja. Ob tej priložnosti bi se želel zahvaliti Gregorju Polončiču za delo, ki ga je opravil do sedaj in verjamem, da bo uspešen tudi pri novih nalogah v klubu.”

Gregor Polončič ostaja v klubu kot trener selekcije U-15.

Raimo Summanen bo člansko ekipo vodil že na današnji polfinalni tekmi državnega prvenstva, kjer je naš nasprotnik HK Slavija Jr. Tekma bo ob 19.00 v Hali Tivoli.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top