skip to Main Content
Pustertal odnesel tri točke

Po dveh zmagah in odličnih predstavah zmajev proti Salzburgu in KAC je v Tivoliju gostovalo moštvo Pustertala. Trd nasprotnik je znal izkoristiti napake zmajev in na koncu odnesel zmago z 2:4.

V prvi tretjini so povedli Južnotirolci, a so zmaji v drugi tretjini prednost izničili, ko so imeli na ledu igralca manj. V protinapad sta ušla Sébastien Piché in Miha Zajc, slednji pa je nato premagal gostujočega vrataja Hannesa Stohla. V nadaljevanje je ponovno zadel  Pustertal, zmajem pa ni uspelo izenačiti izenačenja in niso izkoristili prednosti dveh igralca več na ledu.

V zadnji tretjini so zmaji poskušali izenačiti, a je  bil Pustertal zbran v obrambi, svojo vlogo pa je opravil tudi gostujoči vratar. Gostje so na drugi strani izkoristili nezbranost domačega moštva in povedli z 1:3. A so o zeleno-beli dobre tri minute pred koncem z golom Blaža Tomaževiča znižali izid na 2:3. Pred koncem tekme je Mitja Šivic tvegal z igro brez vratarja, kar je prineslo še en gol Pustertala v prazno mrežo.

»Zmotilo me je, da nismo bili pripravljeni, kot bi morali biti. Tekmo mormo pozabiti in iti naprej, da bomo v nedeljo pravi. Vedeli smo, da so komaktna ekipa, da čakajo na napake, močni so v duelih, a morali bi jih naddrsati in imeti hitrejše reakcije. Tekma za pozabo, v nedeljo je nova tekma in moramo biti precej boljši,« je po tekmi povedal Mitja Šivic.

»Sploh prvo tretjino nismo bili pravi, tudi dela druge nismo igrali, kot bi morali. Potem smo se sestavili, lovili nasprotnika, imeli priložnosti, a zdaj nimamo kaj. Gledati moramo naprej, se spočiti in pripraviti za nedeljsko tekmo,« je povedal Blaž Tomaževič.

Naslednja tekma čaka zmaje v nedeljo, 20. februarja, ob 18.00, ko v Halo Tivoli prihajajo Ori Znojmo.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top