skip to Main Content
“prvi polčas” dvoboja z Beograjčani uspešno pod streho

V sredo 20. februarja je bila na vrsti nova tekma državnega prvenstva za naše mladince. V Tivoli je prispela ekipa iz Beograda.

Gre za prvo tekmo v dvo-dnevnem programu z ekipo Crvene Zvezde. V zadnjih krogih smo že poročali, da se naše mladinci spogledujejo s 3. mestom rednega dela državnega prvenstva. To 3. mesto seveda ni idealno, bi pa bilo glede na stanje na lestvici optimalno izhodišče za vstop v končnico. Troboj za 3. mesto naj bi potekal med ekipami Olimpije, Maribora in Crvene Zvezde. Na nek način imajo igralci Olimpije vse niti usode v svojih rokah, saj se v teh dneh dvakrat pomerijo z ekipo Crvene zvezde, nato pa še enkrat z ekipo Maribora. Vse tekme se odigrajo v Tivoliju. Današnja tekma je torej uvod v odločilni del rednega dela prvenstva za naše mladince.

Pri tem pa je potrebno izpostaviti dvoje. V zadnjih dveh tekmah so naši mladinci doživeli dva težka poraza. Prvi (5:0) proti ekipi Jesenic niti ni bil tako nepričakovan in niti ni bil tako boleč, drugi proti Bledu (10:0) pa je vsekakor bil. Res da “matematično gledano” ta dva rezultata ne vplivata nujno na končno uvrstitev, vsekakor pa ne pripomoreta k dvigu samozavesti pred odločilnimi tekmami. Hkrati pa je pred dnevi prišlo še do odločitve, da Beograjčani sploh ne bodo tekmovali v končnici. V Srbiji se namreč zelo hitro pričnejo priprave na svetovno prvenstvo U-18, kar ekipi onemogoča nastopanje.

Kakorkoli že, 3. mesto je še vedno cilj za naše zmaje in za osvojitev tega mesta je bilo potrebno ekipo Crvene zvezde premagati. In to dvakrat. A gremo korak po korak in se najprej posvetimo prvi tekmi.

Tekma se je pričela s tekočo igro, brez prekinitev. Prva dva strela na nasprotnikova sta si ekipi »izmenjali« v tretji minuti. Strel Alexa Kepica je bil bolj nevaren, kot od gostujočih napadalcev, a v uvodu tekme sta mreži ostali še nedotaknjeni. Sledilo je še nekaj priložnosti na obeh straneh, ampak to še niso bile tiste prave priložnosti. Tudi priložnost v igri z igralcem več, ki so jo zmaji dobili v 9. minuti zares še ni ogrozila nasprotnikova vrata.

A pritisk in pobuda naših se je s temi akcijami vseeno stopnjevala, kar se je obrestovalo v 12. minuti. V akcijo je bila vključena praktično celotna naša peterka. Najprej sta si za našimi vrati Lan Matija Jan in Mark Sojer priborila plošček. Ta je nato prišel do Ravil Galeeva, ki je plošček posredoval do Blaža Stipaniča. Blaž je krenil v napad. V napadalni tretjini je plošček nato dobil Mark Sojer, ki je zadrsal proti vratom. Vratar je prodor Marka sicer zaustavil, a v gneči pred gostujočimi vrati, ki je pri tem nastala je bil najbolj spreten Luka Povirk, ki je porinil plošček v mrežo in povedel Olimpijo v prvo vodstvo.

Takoj za tem so si gostje priigrali lepo priložnost za izenačenje, a je bil naš vratar Ian Sotlar na mestu. Igra se je nato, vsaj kar se tiče priložnosti, malce umirila. Na koncu tretjine so sicer naši igralci nekajkrat še pritisnili na nasprotnikova vrata, a vse skupaj je bilo premalo za spremembo rezultata in ta je ostal nespremenjen 1:0 vse do konca prvega dela igre.

V drugi tretjini so gostje nastopili malce bolj napadalno. Pobuda je bila na njihovi strani in na nek način so se naši zmaji v prvih minutah tega dela igre bolj kot ne branili. A uvodno pobudo gostov so naši zdržali in v 5. minuti je sledila prva lepa priložnost tudi za naše. Kombinirala sta Blaž Stipanič in Alex Kepic, vendar je bil gostujoči vratar v protinapadu 2-na-1 uspešnejši. Tudi strel Gregorja Žežlja nekaj minut kasneje vratarja ni premagal.

Nato pa je prišla 30. minuta. Gostje so napadali, plošček pa je prišel do Urbana Koklja. Ta ga je poslal naprej, a podaje ni nihče dobro prejel. Gostujoči igralci so pričakovali, da bo igra zaustavljena zaradi prepovedanega dolgega strela, a je bil najhitrejši pri ploščku Mark Sojer, tako da se je igra nadaljevala. Mark je prišel do ploščka za vrati, kjer ga je lepo podal pred gostujoča vrata. Tja pa je pridrsal Miha Žitko, ki je zanesljivo zadel za 2:0.

Po tem zadetku so gostje ponovno prevzeli pobudo. To se je še posebej pokazalo čez nekaj minuti, ko so dobili priložnost v igri z igralcem več. Med temi napadi so celo zadeli okvir naših vrat. A tudi te minute so minule brez zadetkov v naši mreži in pobuda gostov je počasi splahnela. Proti koncu tretjine so gostje ponovno zapretili. Uprizorili so nekaj nevarnih protinapadov. V enem izmed njih so naši igralci naredili še prekršek, tako da so imeli gostje v zadnjih minutah tudi igralca več na ledu. V tem delu igre so si ustvarili imenitno priložnost, a je gostujoči napadalec zgrešil praktično prazna vrata. Z nekaj sreče je tako izid ostal nespremenjen in z rezultatom 2:0 sta se ekipi odpravili na zadnji odmor.

Če sta se prvi dve tretjini pričeli s hitro in borbeno igro, temu ni bilo tako v začetku tretje tretjine. Igra je bila kar nekako zaspana in nobena izmed ekip ni prevzela pobudo. V 46. minuti je v takšni igri nasprotnikov napadalec zadrsal v našo tretjino. Sledil je strel z modre črte, ki je našega vratarja in obrambne igralce kar malce presenetil in brez izrazite priložnosti so gostje znižali rezultat na 2:1.

Zadetek je tekmo malce poživil in že takoj v naslednjem napadu so imeli prvo priložnost v zadnji tretjini tudi naši napadalci, a Žiga Megle ni uspel premagati vratarja. Zmaji so tu pričeli pritiskati na nasprotnikova vrata. V 48. minuti je tako sledil sodniški met v obrambni tretjini gostov. V sodniškem metu je bil uspešen Miha Žitko, ki je dobil plošček in zadrsal pred nasprotnikova vrata. Sprožil je strel iz bližine in vratar gostov je bil ponovno premagan. Olimpija je 13 minut pred koncem vodila s 3.1.

Po tem zadetku se je tekma malce razživela. Sledilo je nekaj nevarnih napadov na obeh straneh. A igra se je kmalu ponovno umirila in vse do zadnjih minut pravih priložnosti ni bilo. Nekaj manj kot 3 minute pred koncem so nato gostje naredili še prekršek za izključitev in izgledalo je, da bodo zmaji tekmo mirno pripeljali do konca. A ni bilo čisto tako. V igri z igralcem manj so bili premalo napadalni in premalo zbrani, kar so gostje izkoristili. Ukradli so plošček našim branilcem v naši tretjini in kar naenkrat se je gostujoči napadalec znašel pred našimi vrati. Bil je uspešen in izid je bil znižan na 3:2.

Kazen za gostje je nato počasi minila in nekaj sekund manj kot minuto pred koncem so gostje zadrsali v polni postavi in še zadnjič napadli naša vrata. V žaru borbe je nato 36 sekund pred koncem naš igralec naredil še prekršek za izključitev. Gostje so vzeli minuto odmora, iz vrat potegnili svojega vratarja in zadnje sekunde napadli z dvema igralcema več v polju. Pri tem so si res ustvarili eno lepo priložnost, a je bil naš vratar Ian Sotlar na mestu, v gneči pred našimi vrati, ki je sledila tej priložnosti, pa so bili uspešnejši naši branilci.

Izid je tako ostal nespremenjen in naši igralci so se lahko veselili pomembne zmage. Sicer si lahko video povzetke s tekme ogledate v spodnjem prispevku.

 

Kot rečeno je s tem prvi del cilja uspešno izpolnjen. Na prvenstveni lestvici je zaostanek za ekipo Maribor znižan iz 7 točk na 4 točke. Seveda pa časa za veselje ni. Že takoj jutri v sredo je na vrsti še druga tekma z ekipo iz Beograda…..

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top