skip to Main Content
Prvi letošnji slovenski derbi v AHL v prid Jeseničanov

V soboto, 14. oktobra, so na Jesenicah v večnem derbiju prekrižali palice hokejisti HDD SIJ Jesenice in HK SŽ Olimpija. Slavili so Jeseničani s 6:4.

Večna tekmeca z Jesenic in izpod Rožnika letos oba tekmujeta v Alpski hokejski ligi, kar je pomeni tudi bistveno več medsebojnih obračunov. Prvi letošnji derbi, ki je štel tudi za državno prvenstvo, je bil na Jesenicah. Po začetnem vodstvu Jeseničanov z 2:0 že v 12. minuti so Ljubljančani do konca prve tretjine zmanjšali razliko na 2:1. V drugi tretjini so ponovno najprej povedli gostje, a so zmaji izenačili na 3:3. V zadnji tretjini hokejistom Olimpije ni uspelo izkoristiti več lepih priložnosti, kar so gostje kaznovali in končni rezultat je bil 6:4.

Sicer pa je tekma med Olimpijo in Jesenicami vedno ena tistih, ki jo vsi nestrpno pričakujemo. V letošnji sezoni sta obe ekipi v ligi pokazali dober hokej in takšnega smo spremljali tudi v soboto v dvorani Podmežakla. Naslednji derbi bo že 25. oktobra v Hali Tivoli.

Strelci:

1:0 Piispanen (Kalan, Korošec)
2:0 Piispanen (Stojan, Logar)
2:1 Kralj (Hebar, Selan)
3:1 Brus (Stojan N, Piispanen)
3:2 Kralj (Hebar, Selan)
3:3 Selan (Zajc, Hebar)
4:3 Kalan (Piispanen, Brus)
5:3 Piispanen (Brus, Kalan)
6:3 Bašič (Čimžar, Tavželj)
6:4 Ulamec (Sever, Chvatal)

Ljubljančane zdaj čaka naprej tekma državnega prvenstva s HK Triglav v Tivoliju. 21. oktobra v AHL gostujejo v Zell am See, nato pa sledijo tri domače AHL tekme:

22.10 nedelja ob 17.30 s FBI Feldkirch

25.10 sreda ob 19.15 s HDD SIJ Jesenice

28.10 sobota ob 17.30 s HC Neumarkt Riwega

 

P.P.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v AHL tekmovanju lahko skozi sezono spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top