skip to Main Content
Prvi dvoboj z Beograjčani se je za mladince končal skorajda popolno

Naše mladince je ta vikend čakalo kar naporno delo. Na vrsti sta bili dve tekmi z ekipo Crvene zvezde. Prva je bila na sporedu v nedeljo 3. februarja. Na prvenstveni lestvici se ekipi borita za 3. mesto, tako da je bila tekma pomembna tudi kar se tiče rezultata. Pričakovali smo torej težko in izenačeno tekmo in točno takšno smo tudi dobili.

Prvi resnejši strel na tekmi je pripadel gostom. Sprožili so ga z desne strani ob koncu druge minute. A naš vratar Ian Sotlar je bil na mestu in do spremembe rezultata še ni prišlo. Za zmaje pa je prva resnejša priložnost prišla ob koncu 4 minute, ko je po levi lepo prodrl Svit Gerkman, a je bil tudi pri tem napadu vratar uspešnejši od napadalca. Še lepša priložnost pa je za naše sledila v 7. minut. V napad je po levi zadrsal Alex Kepic, na desni pa mu je sledil Karlo Marinkovič. Zadetka ni bilo,  a napad se je nadaljeval in do strela je prišel še Ravil Gallev. A njegov močan strel je zaustavil gostujoči vratar. Nato je v 13. minuti lep protinapad uprizoril še naš 3. napad. Kombinirali so Gašper Šubic, Svit Gerkman in Luka Povirk, a tudi tu zadetka ni bilo.

Neizkoriščenih priložnosti je bilo kar nekaj, a svoje priložnosti so imeli tudi gostje. Te priložnosti je do 14. minuti ljubljanska obramba dobro zapirala. Nato pa je prišlo do napake v obrambi in plošček so si ob ogradi priigrali gostje. Aleksa Gvozdenovič je zadrsal proti našim vratom in zadel. Gostje so prešli v prvo vodstvo z 1:0.

Zadetek je naše igralce kar malce spravil iz tira, saj je bila igra po tem zadetku bolj nepovezana kot prej. A pravih novih priložnosti si tudi gostje niso ustvarili. Do novih priložnosti je prišlo šele na koncu tretjine. V 18. minuti je tako z modre črte sprožil strel Mark Sojer. Pred vrati pa sta na odbitek čakala Gregor Žeželj in Žiga Mehle. Do odbitka je res prišlo, a v gneči zadetka nista uspela doseči. Čisto v zadnji minuti pa je z močnim strelom še enkrat poizkusil Gregor Žeželj. A rezultat v prvi tretjini je ostal nespremenjen in ekipa sta odšli na prvi odmor z minimalnim vodstvom gostov 1:0.

Drugo tretjino so zmaji pričeli odločno, a v začetku tega dela igre so lepše priložnosti pripadle gostom. Naša obramba jih je uspešno zaustavila in igra se je po 25. minuti malce umirila. To je trajalo vse do 31. minute, ko so si gosti prislužili prekršek za izključitev. Naši so zadrsali z igralcem več v igri, kar jim je prineslo prvi zadetek. To pa so naši s pridom izkoristili. VOb modri črti sta na desni strani kombinirala Nik Pratneker Hatič in Žiga Mehle. Sledila je podaja pred vrata, kjer je čakal Mark Sojer. Mark je plošček sprejel, lepo preigral vratarja in zadel za izenačenje 1:1.

Igra je po tem zadetku ponovno postala bolj povezana in živahna.V 36. minuti so do igre z igralcem prišli tudi gostje. V naslednjih dveh minutah so si ustvarili nekaj lepih priložnosti, a zadetkov ni bilo. Nato pa je prišla 39. minuta. Nik Pratneker Hatič je lepo podal v napadalno tretjino do Luke Povirka. Temu je plošček sicer ušel preveč v levo, a si ga je ob ogradi lepo priboril nazaj. Sledila je podaja na drugo stran, kjer je Mark Sojer z natančnim strelom povedel Olimpijo v vodstvo z 2:1. To je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

V tretji tretjini so sicer s centra silovito krenili gostje. A do prvega zadetka je prišlo v naslednjem napadu, ki so ga uprizorili naši igralci. Gregor Žeželj je podal plošček do Žige Mehleta. Ta pa ga je z leve strani lepo poslal pred vrata. Pred vrati je bil ponovno spreten Mark Sojer in Olimpija je vodila že s 3:1. Po zadetku se je igra malce umirila. Gostje so seveda poizkušali čimprej priti nazaj v igro, a vsaj nekaj časa so igralci Olimpije tekmo dobro kontrolirali. Gostje so sicer prihajali do občasnih priložnosti, a tudi zmaji niso bili nenevarni.

A to žal ni trajalo do konca tekme. V 54. minuti so naši igralci v svoji tretjini izgubili plošček. Ta se je nahajal na desni strani ob ogradi. Strahija Vdovič je krenil proti vratom. Strahijo so naši obrambni igralci še zaprli, a je do strela prišel Marko Dragovič, ki je z natančnim strelom premagal našega vratarja in izid je bil znižan na 3:2. Zadetek je razumljivo gostom dal krila in ti so pritisnili na naša vrata. Prvi pritisk so naši igralci uspešno umirili, v zadnjih minutah pa so gostje ponovno napadli. Proti koncu 58. se je tako v naši tretjini izvajal sodniški met. Plošček so dobili gostje, ki so krenili proti vratom. Prišli so do strela in zadeli. Izid je bil dobri dve minuti pred koncem izenačen. Podajalca sta bila Aleksa Gvozdenovič in Mateja Rankovič, zadetek pa je dosegel Momčilo Golubovič.

Gostje so se z izenačenjem nekako sprijaznili, zmaji pa v zadnjih minutah za ponovni napad niso imeli več moči, tako da se je z rezultatom 3:3 redni del srečanja tudi končal. Sledil je podaljšek. Prvi del podaljška je pripadel gostom, saj so naši igralci že takoj v uvodu storili prekršek za izključitev, v drugem delu pa so si nekaj priložnosti pridrsali naši napadalci. A nič ni bilo dovolj dobro, da bi se mreže zatresle in izid 3:3 je ostal nespremenjen tudi po koncu podaljška.

Sledili so kazenski streli. Na strani zmajev je prvi poizkusil Mark Sojer. Mark je zadel. Prvi poizkus gostov je nato naš vratar Ian Sotlar uspešno zaustavil. Drugi na vrsti pri naših je bil Nik Pratneker Hatič. Tudi on je bil uspešen. In ko je bil v naslednjem poizkusu ponovno uspešnejši naš vratar, je bilo tekme konec.

Video povzetke s tekme, vključno z izvedenimi kazenski streli si lahko ogledate v spodnjem prispevku.

Na preostalih tekmah je Maribor s 4:2 premagal Bled, Slavija pa je po izvajanju kazenskih strelov premagala Jesenice z 8:7. Tekma v Zalogu je bila še posebej zanimiva. Jeseničani so namreč v tekmi že vodili 6:2 (in tudi 7:4 nekaj minut pred koncem). Nato pa so v ospredje prišle nervozne minute v katerih so imeli sodniki polne roke dela z izključitvami. Skupaj sta si ekipi nabrali več kot 300 kazenskih minut….

V ponedeljek 4. februarja čaka zmaje še druga tekma z ekipo Crvene zvezde in po tej tekmi bomo razpored na lestvici bolj jasen.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetke s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top