skip to Main Content
Prvi del rednega dela so naši kadeti po pričakovanju končali z novo zmago

V sredo 21.decembra je bila na vrsti zadnja tekma prvega dela rednega prvenstva za naše kadete. V resnici je bilo stanje na lestvici za obe ekipi znano že pred tekmo. Naši so se s 3. mestom uvrstili v prvo skupino za nadaljevanje, Blejčani pa so s 6. mesto obstali v 2. skupini.

Vseeno pa sta obe ekipi želeli pokazati dobro igro. Naši kadeti so pobudo prevzeli že v prvem delu igre. A tu niso bili dovolj odločni. Pobuda je bila, priložnosti so bile, ampak vse je nekako delovalo premalo odločno in gostje so v prvi tretjini uspeli obdržati svojo mrežo nedotaknjeno, tako da sta ekipi na prvi odmor odšle z nogometnim izidom 0:0.

V drugo tretjino so naši vstopili bolj odločno. V prvih minutah smo videli bolj konkreten pritisk na vrata gostov. A tudi tu zadetka še ni bilo. Ko pa je pritisk v nadaljevanju pričel pojenjati, so končno prišli na vrsto tudi zadetki. V 29. minuti smo videli dva hitra zadetka. Oba sta bila dosežena z odločnostjo v gneči pred vratarjam. Prvega je dosegel Ognen Janev, drugega pa Joc Bukovec. Tu so se lahko naši malce sprostili in lažje je bilo nadaljevati tekmo. Tako so stekle tudi lepe akcije in v eni izmed takšnih je v 36. minuti po večkratnih podajal še enkrat zadel Joc Bukovec. Sicer so nato gostje do konca tretjine izid uspeli znižati, a nekako je izgledalo, da je bila tekma v tem trenutku dokončno odločena.

Da je temu res tako, je nato v 42. minuti v hitrem protinapadu dokončno odločil še Matija Čehovin Žulič, ki je zadel za 4:1. Tekma je sicer ostala odprta in tudi gostje so prihajali do svojih priložnosti. A jasno je bilo, da preobrata v tekmi ne bo. V zadnjih minutah so si naši nato prislužili nekaj več izključitev in gostje so bolj pritisnili, da bi rezultat vsaj malce ublažili. A namesto tega, so naši zadeli v zadnjih minutah tekme. S 5:1 je končni rezultat postavil Gaber Belec Poženel.

Prvi del rednega dela je tako končan. Sedaj se bodo ekipe razdelile v dve skupini. Prve štiri ekipe bodo nastopale v prvi skupini, ostale v drugi skupini. Znotraj skupine bo vsaka ekipa odigrala z vsako ekipo dve tekmi in to bo dalo končni rezultat rednega dela. Točke po prvem delu rednega dela se pobrišejo (prva ekipa odnese s sabo 3 točke, druga ekipa 2 točki, tretja pa eno točko).

Prva tekma naša čaka že naslednjo sredo, ko se odpravijo na Jesenice. Sicer pa je prva domača tekma nato na vrsti v soboto 7. januarja, ko v Tivoli prihaja Triglav. V naši skupini sicer nastopa še Slavija.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Lestvico po prvem delu rednega dela si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top