skip to Main Content
Prvi dan mednarodnega turnirja v Zalogu poln veselja in dobrega hokeja

Prvi dan mednarodnega turnirja pod okriljem hokejskega kluba Slavija Junior je za nami.

Turnirja se udeležuje 12 ekip iz Slovenije, Madžarske, Avstrije, Italije in Hrvaške. Videli smo celo vrsto zanimivih tekem in ogromno veselja na ledu. Mladi hokejisti so se v prvem dnevu pomerili v medsebojnih tekmah v dveh skupinah.

vlcsnap-2016-11-05-20h29m51s060

Nekatere tekme so bile bolj, nekatere manj izenačene. Prevladovala pa je srčna borba vseh ekip. Temu je prispevalo tudi bodrenje z dokaj polnih tribun. Starši, sorodniki, prijatelji in ostali ljubitelji hokeja so pridno navijali za svoje. Bučnemu navijanju so prispevali tudi soigralci, ki so v času odmorov med tekmami navijali za svoje soigralce v drugih ekipah.

vlcsnap-2016-11-05-20h31m06s973

Poleg uradnega turnirja smo videli tudi predstavitveni tekmi selekcij U7 HK Olimpija in HK Slavija Junior, kar daje tovrstnim turnirjem poseben čar.

Avtor: Uroš Cerjak

Avtor: Uroš Cerjak

Po dolgem dnevu hokeja sledi jutri v nedeljo še drugi dan turnirja. Najprej se bo odigral še zadnji krog razigravanja po skupinah, ki bo dal dokončne odgovore o razporedu ekip za zaključne boje. Glede na trenutne rezultate in razvrstitev, bo še posebej zanimivo v tekmah, ki odločajo o tem kdo se bo uvrstil v zaključne dvoboje za razvrstitev od 5. do 8.mesta in kdo za razvrstitev od 9. do 12.mesta. Ekipa HK Olimpija 2 bo tako v zadnji tekmi rednega dela lovila kočno 3. ali 4. mesto v 1.skupini, ki vodi v boje za razvrstitev od 5. do 8.mesta na turnirju.

Ne glede na rezultate zadnjega kroga, pa so že znani vsi štirje polfinalisti. To so HK Slavija Junior 1 in KHL Zagreb iz 1.skupine ter HK Olimpija 1 in HD mladi Jesenice iz 2.skupine.

Pričakujemo lahko še več borbe, še več veselja in še več lepega hokeja.

Zapisal: Vladimir Ban

Rezultate tekem in lestvico prvega dne si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekmovanja prvega dne si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top