skip to Main Content
Prvenstvo Mlajših dečkov se je nadaljevalo tudi ta vikend

V soboto 16.9 so selekcije U-12 odigrale nov krog Državnega prvenstva.

Avtor: Aleš Modic

Ekipa HK Olimpija Beli se je odpravila v Maribor. Obe ekipi sta v prvem krogu izgubili, tako da je tekma za obe ekipi predstavljala priložnost za prve točke v letošnjem prvenstvu. Beli so odšli na pot zgolj z 12 igralci in vratarjema. Nekateri igralci “igralnih” letnikov so namreč odsotni, igralci “mlajšega” letnika 2008, pa so zaradi turnirja na Bledu ostali doma. Vseeno so mladi beli Zmaji pokazali borbeno igro. Domačini so sicer rezultatsko hitro ušli na skoraj neulovljivo prednost, a Zmaji so se borili do konca. Končni rezultat je bil 11:3 za domačine.

Ekipa HK Olimpija Zeleni pa je doma gostili ekipo KHL Mladost. Ker gre za dve boljši ekipi v prvenstvu, smo gledali pravi prvenstveni debri. Takoj na začetku tekme so domači prvi povedli, a so jih borbeni gostje že v 4.minuti ujeli in prehiteli z vodstvom 2:1. Vseeno so domači Zmaji izid izenačili, nato pa je igra, zaradi večih izključitev na strani Olimpije, do konca tretjine pripadla gostom, ki so tako na prvi odmor odšli z dvema goloma prednosti. Zeleni Zmaji se kar tako niso predali, in že po nekaj minutah igre v nadaljevanju je bil izid ponovno izenačen na 4:4. Sledil je izenačen dvoboj, kjer smo najprej videli novo vodstvo gostov 5:4, nato novo izenačenje 5:5 in proti koncu druge tretjine še eno vodstvo gostov 6:5. V zadnjem delu pa so Zmaji stvari postavili na svoje mesto. Glavni preobrat se je zgodil konec 33.minute, ko so igralci v zelenih dresih izid najprej izenačili, takoj po izvajanju bulija na sredini igrišča, pa so v 5 sekundah dosegli nov zadetek za vodstvo na tekmi 7:6. Do konca tekme so se gostje trudili izid ponovno izenačiti, a uspešnejši so bili Zmaji, ki so v 41.minuti v igri z igralcem manj dosegli končni rezultat 8:6.

Na preostalih tekmah, so igralci Jesenic na Bledu premagali ekipo HDD Bled s 6:2, igralci Crvene Zvezde so slavili v Celju z rezultatom 6:3, Triglav je zmagal v Zagrebu proti ekipi KHL Zagreb z 10:0, ekipa HK MK Bled B je z 8:6 premagalo ekipo KHL Medveščak, Slavija pa je slavila na Bledu proti ekipi HK MK Bled A z 8:7.

Naslednji vikend Zeleni potujejo v Celje, igralci Olimpija Beli pa doma pričakajo ekipo HK MK Bled B.

Čestitke vsem igralcem za borbeno igro.

 

Fotogalerijo s tekme Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev za ekipo Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme Olimpija Beli (fotografije: Aleš Modic) si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev za ekipo Olimpija Beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu U-12 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top