skip to Main Content
Prve tri točke v AHL za zmaje

V tokratnem derbiju, ki so ga naši fantje igrali v gosteh, v dvorani Podmežakla na Jesenicah, smo spremljali povratni dvoboj med večnima rivaloma za prve tri točke v Alpski hokejski ligi.

Tokratni obračun večnih tekmecev se je končal z neodločenimi 2:2.

Ker pa v prvem delu tekmovanja v Alpski hokejski ligi ekipe igrajo v mini skupinah s po štirimi ekipami, se končne točke podelijo po seštevku dveh tekem istih tekmecev. Naši fantje so bili v soboto v Hali Tivoli boljši s 6:1, skušni seštevek pa je bil tako 8:3. Tri točke so tako osvojili zmaji.

Naše moštvo se je na Jesenice odpravilo močno zdesetkano. V ekipi so zaradi poškodb manjkali kapetan Aleš Mušič, Jure Sotlar, Anej Kujavec, Mark Čepon, David Planko, zaradi bolezni pa še Miha Zajc. Da je bila smola še večja, je tekmo zaradi poškodbe predčasno zapustil vratar Paavo Hölsa.

Uvodna tretjina je pripadla zmajem, ki so začeli agresivno. To se jim je obrestovalo že v 8. minuti, ko je Žana Usa premagal Mark Sever. Pred koncem tretjine je vratar Hölsa ubranil kazenski strel, ki ga je za železarje izvedel Žan Jezovšek in prvi del igre se je končal z vodstvom zmajev, ki večkrat niso izkoristili igre z igralcem več na ledu.

V nadaljevanju je našo ekipo zadela še dodatna smola, ko se je poškodoval vratar Hölsa, v 26. minuti ga je zamenjal Tilen Spreitzer. Rezultat je na 2:0 v nadaljevanje v samostojnem prodoru povišal Tadej Čimžar, železarjem pa je uspelo zmanjšati zaostanek za gol. V tretji tretjini so železarji devet minut do konca tekme izenačili na 2:2 in rezultat je ostal nespremenjen. Zaradi ugodnejšega seštevka golov so prve tri točke zabeležili naši fantje.

Liga se nadaljuje v soboto, ko naša ekipa gostuje v Celovcu pri drugi ekipi KAC. Ta pa v četrtek, 15. oktobra, gostuje v Tivoliju. Tudi tu šteje za točke boljši izkupiček na obeh tekmah.

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top