skip to Main Content
Prva zmaga za ekipo Slavije v EBYSL pokalu, tudi z dvema Zmajema

V letošnjem EBYSL tekmovanju HK Olimpija nima svoje ekipe, vendar v okviru dogovora med Ljubljanskimi klubi o dolgoročnem strateškem razvoju hokeja, naš klub prispeva svoje igralce k ekipi HK Slavija Junior.

Pred tednom dni smo videli uvodno tekmo Ljubljančanov, kjer so bili premočni lansko letni finalisti – ekipa HK Mladi Jesenice. Tokrat pa je bilo drugače. Založani so se odpravili v Innsbruck. Tokrat, sta se ekipi pridružila zgolj dva Zmaja, saj so bili ostali zasedeni s sodelovanjem v Slovenskem Pokalu.

Ekipi sta se pridružila:

  • Lovro Lapornik
  • Andraž Cjuha

Gostje so bili boljši že v prvi tretjini (streli na vrata 11:7), ko smo videli dva zadetka. V 4.minuti je zadel Maj Tavčar (podaja Lovro Lapornik). Domači pa so proti koncu tretjine v 19.minuti nato uspeli izid izenačiti. A premoč Ljubljančanov se je v drugi tretjini samo še stopnjevala (streli na vrata 11:4). V 26.minuti je zadel Jaša Jenko (podajalca Urban Miklavčič ter Luka Leben).

Avtor: Drago Čigon

Šele v zadnji tretjini so domačini nekako vzpostavili ravnotežje (tokrat streli na vrata v korist domačih 10:8), a to ni bilo dovolj, da bi se rezultat spremenil, čeprav so bili gostje dvakrat na ledu z igralcem manj.

Tekma se je tako končala z rezultatom 2:1.

Naslednji preizkus Založane čaka na Madžarskem pri novincu v ligi ekipi Gyori Nemak Eto HC. Madžari so do sedaj odigrali že 3 tekme (2 izgubili, 1 pa zmagali po podaljških). Tekma bo v nedeljo 17.9.

Statistiko tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Rezultate in lestvice tekmovanja EBYSL lahko tekom sezone spremljate na tej povezavi

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top