skip to Main Content
Prva zmaga pred domačim občinstvom v AHL

V nedeljo, 23. septembra, so naši člani v domačem Tivoliju igrali prvo tekmo v Alpski hokejski ligi v tej sezoni pred domačim občinstvom. Novinca v ligi – Hockey Milano Rossoblu – so premagali s 6:0.

Avtor: Rok Zupanc

V drugi tekmi v manj kot 24 urah so zmaji začeli borbeno. Po prvi tretjini so vodili z 1:0 po golu Janeza Orehka v 13. minuti. V nadaljevanju niso popuščali in po drugi tretjini, ko je kapetan Aleš Mušič zadel kar dvakrat – v 25. in 39 minuti – so bili v kar mirnem vodstvu nad ekipo iz Milana, ki je novinec v ligi.

V zadnji tretjini so italijansko mrežo napolnili še David Planko v 48. minut, Žan Jezovšek v 58 in Gregor Koblar v 60. minuti. Tilen Spreitzer pa je ubranil vseh 23 poskusov Italijanov in zaklenil zmajeva vrata.

Hokejisti HK SŽ Olimpija so tako zabeležili 3 točke in tako nalepili obliž na rano po porazu na gostovanju v Val Gardeni dan prej.

»Pokazali smo tako igro, kot si jo želimo. Za nami je zelo naporen vikend, zelo težko gostovanje, ki je bilo težje od pričakovanja. Tudi tam smo se odlično borili, a trenutek nezbranosti nam je v gosteh odnesel tri točke. A proti Milanu smo pokazali, da smo pravi in upam, da bomo tako nadaljevali,« je po tekmi povedal trener Jure Vnuk. »Sicer pa mislim, da smo dobro pripravljeni, vsake tekme pa se moramo lotiti 100-odstotno

Naslednjo priložnost imajo zmaji že v sredo, 26. septembra, ob 19.15, ko v Tivoliju gostijo ekipo Zeller Eisbären.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top