skip to Main Content
Prva tekma četrtfinalnega dvoboja zanesljivo pripadla Zmajem

Sobota 3.marca je prinesla prve tekme dvobojev četrtfinala državnega prvenstva.

Ljubljančani so po rednem delu zasedli prvo mesto in so tako v prvi tekmi četrtfinala v Ljubljani pričakali ekipo HDK Maribor.

Tekom rednega dela sta se ekipi že nekajkrat srečali. Povečini so bili seveda uspešnejši Ljubljančani, a marsikatera tekma ni bila lahka. Vendar so danes vseeno prevladovali domači igralci.

Avtor: Marko Šubic

Prvi zadetek so Ljubljančani dosegli že v 30. sekundi tekme. Za 1:0 je, po podaji Marka Sojerja in Blaža Stipaniča, zadel Žiga Mehle. Malce kasneje je nato sledila izključitev na strani gostov, vendar domači igralci niso dolgo igrali v igri z igralcem več, saj je bil zaradi spotikanja izključen še domač igralec Tim Novak. So se pa nato v igri 4-na-4 bolje znašli domači igralci. Po podaji Tom Sojerja in Blaža Stipaniča, je na 2:0 povišal Mark Sojer. Ko pa so bile ekipe v polnih postavah, pa smo videli še dva zadetka. V 17.minuti je, po podaji Tom Sojerja, zadel Žiga Mehle. Za 4:0 pa je v začetku 19.minute zadel še Mark Sojer. To je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

Druga tretjina je minila z manj akcije na ledu. Vseeno pa so Ljubljančani še enkrat zadeli. V 28.minuti je, po podaji Tom Sojerja, zadel Gregor Žeželj. So pa kasneje morali Ljubljančani braniti igro z dvema igralcema manj na ledu, a gostje niso uspeli premagati Nala Kavčiča in tretjina se je končala z rezultatom 5:0.

Na začetku zadnje tretjine je sledila menjava v vratih gostov, kar pa poteka igre ni bistveno spremenilo. Najprej so domači igralci dosegli tri zaporedne zadetke. Na 6:0 je v 49.minuti, po podaji Gašperja Šubica, povišal Žiga Ravnikar. Na 7:0 je v naslednji minuti povišal Blaž Stipanič. Na 8:0 pa je nato v 56.minuti, po podaji Mark Sojerja, povišal Tom Sojer. Proti konci tekme pa so v 59.minuti gostje vseeno dosegli častni zadetek. To pa ni bil tudi zadnji zadetek na tekmi, saj je v zadnji minuti nato še enkrat zadel Žiga Ravnikar in tekma se je končala z rezultatom 9:1.

Na preostalih četrtfinalnih dvobojih je Slavija premagal Zagreb s 7:1, Jesenice pa so s 6:1 premagale Triglav. Še najbolj zanimivo pa je bilo na Bledu, kjer je domača ekipa z 2:1 premagala Crveno zvezdo. Blejčani so sicer po prvih dveh tretjinah vodili z 2:0, a so nato Beograjčani v zadnji tretjini izid znižali, a na koncu, tudi ob igri brez vratarja, izida niso uspeli izenačiti.

Na prvih četrtfinalnih dvobojih smo torej videli 4 zmage domačih ekip. Povratne tekme so na sporedu v sredo 7.marca, morebitne tretje pa so na sporedu v soboto 10.marca

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v prvenstvu Kadetov pa lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki z mobilnimi telefoni lahko uporabljajo to povezavo).

Razplet končnice lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top