skip to Main Content
Priprave na novo sezono

V HK SŽ Olimpija intenzivno sestavljamo ekipo, priprave na novo sezono pa so se že pričele. V tem tednu smo sodelovanje za prihodnjo sezono potrdili s kapetanom Žigo Pancetom, napadalcem Nikom Simšičem in vratarjem Žanom Usom, ekipi pa se pridružuje še branilec Nejc Stojan.

Veseli me, da z nami ostaja kapetan Žiga Pance, ki je imel lani zelo dobro sezono, prepričan pa sem, da je lahko še boljši. Nik Simšič je bil preteklo sezono odličen, tvoril je naš dolgo časa najboljši napad, zabil veliko golov, zelo napredoval in vesel sem, da ostaja z nami. Prepoznal je, da je vsaj še ena sezona pri Olimpiji zanj dobra, da lahko še dodatno napreduje. Od njega pričakujemo res veliko, bo eden izmed naših ključnih igralcev. Žan Us bo prihodnjo sezono sprejel vlogo prvega vratarja, na to je pripravljen. Čez poletje bo delal po prilagojen programu dela. Od vseh treh fantov res veliko pričakujem,” je povedal trener Mitja Šivic. ”Ekipi se pridružuje tudi občasni reprezentant Nejc Stojan. Gre za perspektivnega mladega hokejista, ki je v zadnjih dveh letih zelo napredoval. Ima višino, je brezkompromisen in močan ter ima odlične delovne navade. Želi si preseči okvirje Alpske lige in stopiti korak višje. Dal nam bo globino na branilskih parih. Od njega pričakujemo, da bo postopoma sprejel velike vloge in nanj zagotovo zelo računamo na dolgi rok.

Naš kapetan Žiga Pance je že pravi veteran v ligi ICE oz nekdanji EBEL, kjer igra že deset sezon. Veselim se nove sezone v zelenem dresu. Čaka nas veliko novih izzivov v ligi ICE, vsekakor pa vsi komaj čakamo na CHL. Fantje si želimo, da bi nas na tribunah podprlo čim več navijačev in ljubiteljev hokeja,” pravi Žiga, ki je v CHL igral že z Bolzanom.

V ekipi ostaja tudi odlični napadalec Nik Simšič, ki je svoje hokejsko znanje v najstniških letih nabiral tudi na Švedskem, kasneje pa v tej ligi igral tudi za ekipo Medveščaka. V svoji igri vidim, da lahko še napredujem, a hokej je ekipni šport in vsi skupaj lahko še zrastemo in napredujemo. Veselim se nove sezone, saj je res lepo igrati doma v Hali Tivoli. Navijači so izjemni in so nam v pretekli sezoni res pomagali graditi našo hokejsko zgodbo,” je povedal Nik, ki se trenutno tudi intenzivno ukvarja s študijem, je namreč tudi vesten študent računalništva.

Nove sezone se že veselim in prepričan sem, da bomo dobro pripravljeni. Lanska sezona je bila za večino od nas premierna v ligi ICE, zato letos dobro vemo, kaj nas čaka. Tako jaz kot ekipa imamo še prostor za napredek, na vlogo prvega vratarja sem pripravljen,” pravi Žan Us, ki je nedavno postal očka deklici Brini.

Nejc Stojan pa prihaja k nam z Gorenjske. ”Želel sem se preizkusiti v kvalitetnejši ligi, v kateri igra Olimpija, in to mi omogoča narediti korak naprej v hokejski karieri. Motivacije mi ne manjka in vem, da me čaka trdo delo. Pripravljen sem sprejeti odgovornost in se veselim izziva,” dodaja Blejec.

Igralci, ki niso bili del reprezentance, so že aktivni s pripravami na novo sezono, medtem ko bodo igralci, ki so bili v slovenski reprezentanci na nedavnem svetovnem prvenstvu, v teh dneh opravili testiranja in s prihodnjim tednom začeli s pripravami na novo sezono. O novih podpisih pogodb vas bomo redno obveščali.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top