skip to Main Content
Prijeten zaključek naporne sezone za selekcijo mlajših dečkov

Med 12. in 14. aprilom so se naši igralci selekcije mlajših dečkov odpravili na potovanje na Češko. Obiskali so močan mednarodni turnir v mestu Trinec. Mesto Trinec sodi med hokejsko najpomembnejša središča Češke države (klub HC Ocelari Trinec oz. Železarji iz Trineca se je v letošnji sezoni uvrstil celo v finale najmočnejše Češke lige, kjer se bo potegoval za nov naslov državnega prvaka – v zadnjih 8 letih mu je to uspelo že dvakrat). Cilj letošnje odprave za zaključek sezone je bil torej več kot uspešno izbran.

Mladi hokejisti so se na dolgo pot odpravili že dan prej. V sredo sicer na sporedu ni bilo hokejskih dejavnosti, a je celotna ekipa 29 fantov in 2 trenerjev skupaj praktično preživela celoten dan, kar je za zbližanje ekipe in igralcev zelo pomembno. Za “piko na i” hokejskega vzdušja, so naši hokejisti v Trinec prispeli ravno v času ko je potekalo pomembno polfinalno srečanje glavne članske ekipe. Hkrati pa so bili naši fantje nastanjeni v isti stavbi, kot so nastanjeni mladi igralci, ki trenirajo v klubu, a niso doma v Trinecu. Naši mladi zmaji so torej več kot občutili pravo hokejsko atmosfero, še preden so sploh prvič stopili na led.

Na češko je odpotovalo 29 igralcev. Turnirja so se udeležili praktično vsi igralci letnika 2008 in 2009. Zraven pa so bili prisotni še nekateri fantje letnika 2009. Igralci so bili razdeljeni v dve ekipi (Beli – letnik 2008 in 2009, Zeleni – letnik 2007). Ekipi sta na turnirju in na potovanju vodila trenerja Andrej Hebar in Andraž Burazin.

Na turnirju je sicer nastopilo še 4 drugih ekip. Povdarimo, da je bil hokejsko turnir res na visokem nivoju. Preostale ekipe so bile namreč pretežno “zasedene” z igralci letnika 2007, hkrati pa so bile ekipe sestavljene s takšnimi ali drugačnimi select selekcijami. Šlo je torej za v povprečju zelo dobre hokejiste. Dodatno pa se je potrebno zavedati, da takšne Select selekcije na tovrstnih turnirjih dostikrat igrajo predvsem na rezultat. Naši dve mladi moštvi je na turnirju čakala težka preizkušnja, a to preizkušnjo so naši igralci zelo dobro opravili.

Petek in sobota sta bila namenjeni medseobjnim tekmah med 6 udeleženimi ekipami. Vsaka ekipa je torej v prvih dveh dneh odigrala 5 (težkih) tekem. Srečanja so odigrali srčno in borbeno. Mlajši (ekipa Beli) se je rezultatsko težko kosala z močnejšimi, starejšimi in izkušenejšimi sovrstniki iz Češke. A vseeno so prav na vsaki tekmi svojo kožo “zelo drago prodali” in si s tem pridobili simpatije obiskovalcev ter gledalcev. Na drugi strani se je ekipa Zeleni tudi rezultatsko dokaj enakovredno kosala s sovrstniki.

Ni pa bil v ospredju dogajanja le hokej. Prosti čas so igralci izkoristili tudi za drugačne aktivnosti. Posebej je potrebno izpostaviti obisk hokejske dvorane v Trinecu. Hokejska dvorana sodi med lepše in sodobnejše tovrstne objekte na Češkem. V tej dvorani so imeli naši igralci svoje garderobe, hkrati pa so v tej dvorani odigrali tudi nekaj tekem. Že sam občutek, da si deliš iste hodnike, kot ekipa, ki se trenutno poteguje za sam vrh Češkega hokeja je pri mladih zmajih vzbujala nekakšno spoštovanje. V nedeljo so celo med našim turnirjem, ki se je takrat odigraval v manjši dvorani, člani opravljali svoj pomemben trening pred zadnjo odločujočo 7. tekmo polfinala.

Sicer pa so organizatorji našim mladim igralcem ponudili tudi voden ogled dvorane, kjer so si lahko ogledali slačilnico prvega moštva, fitness telovadnico ter ostale posebnosti dvorane. Naši fantje so tako lahko vstopili v nek drug hokejski svet. Spoznali so kako se igralci počutijo tam, kjer je hokej doma. Tu ne gre zgolj za razkošje, ki ga igralci kluba Trinec uživajo. Že to je seveda neprimerljivo z našimi pogoji dela. Mini bazen, rehabilitacijske banje, savna in podobne zadeve so pač stvari, ki jih verjetno članska garderoba v Tivoliju nikoli ne bo imela. Da ne govorimo o garderobah mlajših selekcij, ki je vsaka za sebe večja in razkošnejša kot je članska garderoba v Tivoliju. Gre tudi za obnašanje in miselnost, ki jo v takšnih okoljih kot je Trinec gojijo. Mini pravila, ko so “ne hodi v garderobo obut”, “ne stopi na logotip kluba, ki je narisan na tleh”, ipd. so zadeve, ki so mogoče na prvi pogled manj pomembne ali celo nepotrebne. A to so tiste male zadevice, ki skupaj ustvarijo “kult” kluba zaradi česar je lahko vsak posameznik ponosen, da je del te zgodbe. To je tisto, kar daje nato igralcem v mladinskih in kadetskih vrstah še dodaten zagon, da res dajo vse od sebe. Škoda, da tega pri nas ni….

Zadnji dan je ekipe čakala še zaključna tekma za končne razvrstitve. Ekipa Beli je osvojila 6. mesto, ekipa Zeleni pa je v borbi za 3. mesto klonila šele po podaljšku in je tako osvojila končno 4. mesto. Igralci so se na koncu kar malce utrujeni, a zelo pozitivnimi občutki poslovili od svojih sovrstnikov. Zaželeli so si, da se v Trinec še vrnejo. Vedno se je namreč lepo vrniti v okolje, kjer je hokej doma.

Sicer pa si lahko nekaj utrinkov s turnija ogledate tudi na spodnjem video prispevku.

 

 

Fotografije s turnirja si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top