skip to Main Content
Pričelo se je tekmovanje EBYSL – tudi za nekatere Zmaje…

Danes v nedeljo 3.september se je pričelo letošnje tekmovanje v ligi EBYSL.

V letošnji sezoni ekipa HK Olimpija v tej ligi nima svojega predstavnika. Vendar temu ni čisto tako. Med poletnimi meseci je bil namreč v okviru vseh sprememb, ki so v letošnji sezoni doletele Ljubljanski hokej, sklenjen tudi dolgoročni sporazum med kluboma HK Slavija Junior ter HK Olimpije glede kvalitetnega in optimalnega razvoja mladih igralcev.

V okviru tega dogovora Ljubljano v EBYSL tekmovanju zastopa ekipa HK Slavija Junior, ekipa HK Olimpije, pa preko sistema dvojnih licenc prispeva svoj delež igralcev. Med temi igralci so igralci, ki bodo v letošnji sezoni v resnici zastopali barve Mladincev pri Olimpiji, igralci, ki po letnikih žal za Mladinski pogon HK Olimpije ne morejo več igrati, so pa še dovolj mladi za U-20 tekmovanje. Seveda pa sodelujejo tudi igralci letošnje Članske ekipe HK Olimpije, ki po letnikih lahko tekmujejo tudi v tekmovanju U-20.

Danes so tako v ekipi HK Slavija Junior nastopili naslednji igralci kluba HK Olimpija

  • Luka Ulamec
  • Luka Zorko
  • Tilen Spreitzer
  • Filip Kuhar
  • Andraž Cjuha
  • Lovro Lapornik

Prvi dan tekmovanja je v Zalog v goste prišla ekipa HK Mladi Jesenice, lanskoletni finalist tekmovanja EBYSL.

Prva tretjina v Zalogu je minila v izenačenem boju. Streli na vrata so se končali z 9:8 v korist gostov, zadetkov pa nismo videli. Žal pa se je nato druga tretjina odvijala popolno v barvah gostov. Domačine so nastreljali kar s 24:3 in tako to tretjino tudi dobili z rezultatom 2:0. Pri tem so domačini drugi zadetek prejeli zgolj 11. sekund pred koncem tretjine. V zadnji tretjini so Založani ponovno vzpostavili ravnotežje. A gosti so v 55. minuti zadeli še tretjič in tako bržkone odločili zmagovalca tekme. Tik za tem pa je na 3:1 znižal Patrik Tišlar, po podaji “naših” Luke Zorka in Luke Ulamca. S tem rezultatom pa se je uvodno srečanje tekmecev tudi končalo.

Prvo srečanje je za ekipo HK Slavija Junior tako končano. Zmaga je žal odšla z gosti, a sezona bo še dolga in priložnosti za nove točke bo več kot preveč. V naslednjem kolu sledi gostovanje Založanov v Innsbrucku (nedelja 10.9).

Statistiko tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Rezultate in lestvice tekmovanja EBYSL lahko tekom sezone spremljate na tej povezavi.

 

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top